Strugurii Pinot Noir

Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele. Ciorchinii de Pinot Noir sunt plini de boabe rotunde de culoare inchisa, cu pielita elastica, parfumate si bune chiar si pentru o gustare, pentru ca este o varietate ce se poate folosi si ca strugure de masa. Aceasta vita-de-vie este folosita pentru a obtine vinuri rosii seci sau licoroase, foarte indragite de cunoscatori, cu un colorit placut, natural, si o concentratie alcoolica ridicata, fiind bune si pentru invechire.

Soiul Pinot Noir are o buna rezistenta naturala la seceta, se adapteaza bine si repede conditiilor climatice din tara noastra, suporta bine si perioadele geroase ale anului, principala sa vulnerabilitate fiind la temutul putregai cenusiu ce poate afecta culturile de vita-de-vie. Strugurii incep sa se coaca incepand din ultimele zile ale lunii iulie, fiind gata de recoltare in septembrie. Productia anuala este relativ scazuta pentru ca boabele de Pinot Noir nu au dimensiuni foarte mari. Suporta bine depozitarea si transportul, iar un vin de calitate obtinut din acesti struguri este descris de cunoscatori ca avand note de cirese bine coapte, fructe de padure, dar si de caramel.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Strugurii Kyoho, un deliciu japonez

    Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.


Warning: fopen(cache/6efa0fb4aa598d045c8987d57a079620) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139