Strugurii Sauvignon Blanc

Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate. Este o alegere buna atat pentru cultura intensiva cat si pentru cei care isi doresc pur si simplu sa aiba cativa butasi de struguri de vin in gradina. Este un soi de vita de vie care va avea nevoie de mult soare pe toata perioada zilei (se poate adapta si la semi-umbra, dar productia va fi mai mica, iar gustul parfumat mai putin dulce, oarecum fad), sa fie ferit pe cat posibil de curentii reci de aer, prefera un sol cu drenare cat mai buna, ideal putin nisipos, fara buruieni sau pietris. Nu se va iriga prea mult, pentru ca apa care stagneaza poate afecta radacinile vitei, iar partile cu aspect bolnav si cele uscate se indeparteaza periodic. 
 
Butasii de Sauvignon Blanc se vor planta primavara sau toamna, din martie pana la jumatatea lui mai sau de la inceputul lui septembrie pana in noiembrie, lasand intre exemplare macar 100 de cm distanta. Au o productie buna spre foarte buna, iar strugurii vor putea fi culesi in luna octombrie. Din fericire este un soi cu o buna rezistenta atat la gerurile iernii cat si la perioadele secetoase. Desi este un strugure de vin boabele pot fi consumate si ca gustare sau pot fi presate pentru sirop, care se va consuma proaspat.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare

  • Salata cu fructe de toamna

    Un desert incarcat de vitamine si gusturile intense ale fructelor de toamna, cu mere coapte, pere dulci, struguri, miez de nuca, alaturi de frisca si putina miere, fara a uita strugurii care au prins in boabele lor soarele si caldura verii.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.

  • Strugurii Pinot blanc

    Una dintre cele mai cunoscute si cultivate varietati de strugure alb, folosit intensiv pentru producerea unor vinuri superioare ce in functie de regiune pot fi seci, demiseci sau dulci, Pinot blanc este si un strugure de masa placut, aromat, cu gust dulce.

  • Strugurii Cabernet Sauvignon

    Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute soiuri de vita de vie, foarte apreciat de cunoscatori, Cabernet Sauvignon se cultiva in toata lumea, ciorchinii de struguri fiind mari, grei, cu boabe rotunde si gust dulce, parfumat, intens, de culoare violet-inchis.


Warning: fopen(cache/f39abf976af0d145dd73d60c0245f48e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139