Terasa - camera de zi din gradina

O terasa este ideala pentru o cina romantica in doi, o petrecere la gratar impreuna cu prietenii, plaja si relaxare pe sezlong sau pur si simplu pentru a pierde timpul in aer liber.

O gradina perfect amenajata are cu siguranta si o terasa confortabila, un sezlong sau o masa cu doua scaune pentru destindere. Factorul de confort si de binedispozitie este la fel de important ca si ceea ce reprezinta de fapt terasa, si anume trecerea armonioasa dintre casa si gradina.

Locurile unde sunt amplasate scaunele sau sezlongurile nu trebuie sa fie cele lipite de casa. Oazele de liniste sunt binevenite pretutindeni si in orice coltisor al gradinii. Pentru a petrece multe clipe minunate pe terasa dvs. este nevoie de un plan bine pus la punct.

Amenajarea terasei

Terasa se amenajeaza in gradina in functie de partea zilei in care proprietarii obisnuiesc sa petreaca timpul relaxandu-se. In afara de acest aspect este necesar sa ne gandim si la cate persoane vor incapea pe aceasta terasa, deci de cate locuri am avea nevoie (cu aproximatie), cat spatiu necesita masa si scaunele, dar trebuie sa ne gandim si la locurile unde vor fi amplasate ghivecele cu flori care vor infrumuseta intregul aspect al oazei de relaxare.

Foarte important este ca terasa sa nu sufere pagube din cauza umiditatii pamantului, astfel trebuie sa avem in vedere ca mobilierul sa fie asezat pe o platforma stabila si care sa dea posibilitatea scurgerii apei de ploaie. 

Materialul din lemn trebuie protejat si este putin mai dificil de intretinut fata de cel din fier sau cel din piatra.

 

Sursa foto 

Articole asemănătoare

 • Mancarica de ceapa cu pui si mamaliga

  Completam astazi cu o noutate sirul de retete practice si gustoase cu care v-am delectat in alte randuri, deoarece stim ca o clipa in minus in bucatarie poate inseamna o clipa in plus petrecuta in camera de zi.

 • Ingrijirea plantelor in timpul iernii

  Frigul, vanturile uscate care bat in timpul iernii, pot indeparta rapid umezeala de pe suprafata plantelor si de la radacini. Cele mai susceptibile sa se usuce si sa piara inainte de vreme din gradina sunt exemplarele plantate toamna tarziu,

 • Gradina de Vara din Saint Petersburg

  Gradina de Vara din Saint Petersburg a luat fiinta in anul 1704 cu implicarea directa a Tarului Petru cel Mare. Aflandu-se in calatorie prin Europa si fiind impresionat de frumusetea gradinilor regale, Petru I doreste ceva asemanator la “Venetia Nordului” pe care o construise.

 • Decor cu plante pentru intreaga casa

  Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

 • Cum separam plantele perene

  Va mandriti cu tufele de flori din gradina dumneavoastra, dar observati ca dupa 2 sau 3 ani acestea au crescut atat de mult incat se autosufoca si vor invada si alte spatii cu flori.


Warning: fopen(cache/721738c4146567eb6cf49b4b0b7cb8e9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139