Toamna, anotimpul perfect pentru a planta bujori

 Bujorii, atat speciile cunoscute cat si cele mai putin raspandite precum bujorul de copac, sunt alegerea ideala in cazul in care doriti sa aduceti modificari in peisajul gradinii dumneavoastra.

Anotimpul ideal pentru a planta bujori este cel tomnatic. Acestia in general se planteaza chiar si inainte de venirea inghetului. Toamna este anotimpul ideal deoarece pe intreg parcursul iernii radacinile plantelor au timp sa se dezvolte corespunzator si la venirea primaverii rezultatele vor fi vizibile, iar gradina dumneavoastra va beneficia de un plus de culoare.

Radacinile bujorilor sunt mari si am putea spune chiar carnoase, asemeni multor altor radacini ale altor specii de plante. Acestea stocheaza pe parcursul iernii energia necesara pentru a se dezvolta viguros la venirea primaverii.

In magazinele de specialitate precum si in marile centre comerciale puteti gasi chiar radacini de bujor. Cei care se ocupa de cultivarea acestei frumoase plante au inceput deja sa sape straturile deoarece daca v-ati decis sa aveti in gradina o floare de bujor, acum este momentul ideal pentru pregatirea straturilor, solului si plantarii.

Atat arbustii cat si cei din categoria plantelor erbacee cresc cel mai bine intr-un sol bogat, bine drenat. Bujorii nu sunt plante dificile. Se adapteaza usor in aproape orice mediu. Solul este cel care ii ajuta sa se dezvolte rapid si armonios.

Pentru a-i planta corespunzator trebuie sa sapati destul de adanc. Aproximativ 50 de centimetri. Nu uitati ca bujorii nu agreaza sa fie mutati dintr-un loc in altul. In vederea luminii nu trebuie sa va faceti griji caci atat la umbra cat si la soare, nu foarte puternic, bujorii se dezvolta corespunzator.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Ciresele Summit, savoare si aroma

  Soi de cirese mari, dulci, aromate, bune pentru gustare, suc sau diverse retete de desert, Summit este o buna alegere pentru culturi intensive sau pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina de dimensiuni mici.

 • Portocala pentru sanatate

  Cum are multa vitamina C si antioxidanti, portocala este recomandata mai ales in anotimpul rece pentru a intari sistemul imunitar atat la adulti cat si la copii. Veti putea sa preveniti astfel racelile de sezon si veti avea un plus de energie atat de necesar.

 • Ciresele Ferrovia

  Un soi cu productie buna si fructe mari, carnoase, de un rosu intens, cu gust dulce si aroma puternica, Ferrovia este o alegere excelenta atat pentru culturile intensive cat si pentru a planta unul sau doua exemplare intr-o gradina.

 • Merele Champion

  Soi de mar rosu cu fructe mari, gust dulce-acrisor, productivitate anuala ridicata si o buna rezistenta naturala in perioadele geroase, Champion este o buna alegere pentru culturile intensive sau pentru a planta doar cateva exemplare in livada sau gradina.

 • Plantele lunii noiembrie

  Chiar daca toamna este pe sfarsite si iarna se va instala in scurt timp in gradini acoperind florile ce intreaga vara ne-au zambit, zilele insorite, desi tot mai putine, pot fi folosite pentru a planta arbori, arbusti, flori si chiar legume.


Warning: fopen(cache/6a206df4dd407f5bbd8f97ee1f2dfa75) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139