Caută afecțiune în indexul alfabetic:

Tratamente naturiste

GHINTURA GALBENA

Denumire stiintifica: Gentiana lutea

Denumiri populare:

abrameasca, cahincea, duntura, lantura, ochincea, stegera, strigoaie, tintura.,

Afectiuni:

ascaridioza
excitarea sucului gastro-intestinal
gripa
stimularea functiei ficatului
stimularea poftei de mancare
stimularea sistemului nervos

Mod de intrebuintare:

Se consuma sub forma de infuzie, tinctura, decoct, vin, sirop. Atat infuzia cat si decoctul se prepara folosind o lingurita de radacina maruntita la 1l de apa. Tinctura se prepara macerand 20g radacina in 100g alcool de 700 gr timp de 7-8 zile. Din acest preparat se consuma 10-15 picaturi in apa, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale. Vinul se prepara din 30g raracina maruntita care se amesteca cu 60g alcool de 70gr pana se umezeste uniform, se lasa intr-un vas inchis timp de 24 h, apoi se adauga 1l de vin si se lasa la macerat timp de 10 zile, agitand din cand in cand amestecul. Se strecoara si se filtreaza printr-o panza groasa. La aceasta cantitate se poate adauga 100-200 g zahar. Se consuma cate o lingura de vin cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese principale. Preparatele din ghintura luate inaintea meselor sporesc pofta de mancare, consumate dupa masa ele au efect diuretic.

Alte plante pentru afectiuni similare

BRADISOR
  Huperzia selago

TARHON
  Artemisia dracunculus

CRETUSCA
  Filipendula ulmaria

AFIN
  Vaccinium myrtillus

PORUMB
  Zea mays

LUMINOASA
  Clematis recta

OBLIGEANA
  Acorus calamus

MAC DE CAMP
  Papaver rhoeas

PAPADIE
  Taraxacum officinale

BANUTI
  Bellis perennis

IZMA CREATA
  Mentha crispa

MESTEACAN
  Betula pendula

SOVaRV
  Origanum vulgare

PORUMBAR
  Prunus spinosa

GHINTURA PATATA
  Gentiana punctata


Warning: fopen(cache/e6fe45fe5113b692a746cb1635ebe785) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139