Trei moduri de a decora jardinierele

rama cu cadru

jardiniera clasica

jardiniera pictata

 Create astfel incat sa lase apa sa se scurga din pamant dar fara sa ude zidaria casei, jardinierele pe care le vom prezenta in acest material sunt facute dintr-un ghiveci din material plastic asezat intr-o rama de lemn.

Cele trei modele sunt bazate pe aceeasi schema. Rama poate fi, dupa cum vedeti, decorata in orice fel. Puteti folosi ideile de aici sau sa o decorati cum doriti.

Tamplarii experimentati, dar si gradinarii indemanatici vor descoperi ca suportii sunt foarte usor de facut. Daca nu va incumetati sa le faceti chiar dvs., le puteti comanda la un atelier de tamplatie.

Instructiuni

planul pentru jardiniera1. Incepeti prin a masura latimea ferestrei. Majoritatea jardinierelor care sunt asezate sub ferestre arata cel mai bine daca depasesc putin latimea ferestrei.

2. Comparati o jardiniera de plastic cu dimensiuni conforme cu masuratorile realizate.

3. Cumparati placaj de 2 cm grosime. Atentie! Rama de lemn care inconjoara jardiniera de plastic nu are fund.

4. Adaugati bare de suport din cedru sau alt tip de lemn care nu putrezeste repede (daca folositi lemn obisnuit, acesta trebuie protejat cu o vopsea pe baza de ulei de in); folositi suporti de metal sau lemn in forma de L pentru a atasa rama de peretele casei.

5. O metoda alternativa este sa fixati rama cu dibluri, in perete, sub fereastra.

6. Inainte de a planta florile in jardiniera, faceti gaurile prin care sa se scurga apa, adaugati pamant pentru plante pana la 2,5 cm de marginea de sus a jardinierei si alegeti plante care au necesitati asemanatoare de lumina si udare.

Articole asemănătoare

 • Sapte moduri de a folosi cafeaua in casa si gradina

  O ceasca de cafea tare si aromata, simpla sau cu putin lapte, este pentru multi esentiala in fiecare dimineata. Dar zatul de cafea sau cafeaua macinata pot fi folosite in casa si in gradina pentru a rezolva rapid si natural probleme dintre cele mai diverse.

 • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

 • Cum scapi de obisnuinta de a manca multa sare

  Sarea este denumirea populara a clorurii de sodiu si reprezinta principala sursa de sodiu a organismului.

 • Pastrarea florilor proaspete

  Unul dintre dezavantajele cele mai mari atunci cand vine vorba de florile primite cadou sau cumparate special pentru a decora placut locuinta ne este cunoscut tuturor. De regula acestea se ofilesc foarte repede.

 • Modalitati eficiente de crestere a energiei

  Energia este necesara pentru a supravietui. De aceea, cresterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regaseste si utilizarea plantelor aromatice. Cercetatorii au demonstrat ca plantele aromatice au rolul de a ajuta circulatia si contribuie la o buna functionare a creierului.


Warning: fopen(cache/fed8b73602a46bffa53a7825e4a38090) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139