Trucuri pentru amenajarea unei gradini moderne

Atunci cand ne gandim sa amenajam gradina trebuie sa tinem cont de regula de aur: mai putin inseamna mai mult! Reducerea la o forma clara si alegerea anumitor culori reprezinta cele mai importante lucruri.

Caracterul gradinii trebuie stabilit si in functie de arhitectura casei, astfel poate fi realizat un tot armonic.

 

cascade gradina

 

Principiul de baza

Impartirea si departajarea locului in straturi, alei si partea de gazon reprezinta primul pas atunci cand dorim sa reamenajam gradina. Figurile geometrice, precum patratul, triunghiul, dreptunghiul sau cercul, reprezinta un important punct de sprijin. Cu ajutorul gardului viu avem posibilitatea de a delimita gradina in diferite spatii. Poteci inguste din ciment sau piatra cubica care sa inconjoare straturile cu flori sau legume, dar si bazinul cu apa sau piscina sunt elemente ale stilului modern de amenajare al unei gradini.

Formele clare si culorile tari - ghivece rosii spre exemplu - sunt decoratiuni frumoase care nu pot fi trecute cu vederea.

 

Rolul plantelor

Plantele joaca un rol deosebit de important, insa fata de alte stiluri de amenajare, ele au un rol secundar in gradina moderna. Acestea trebuie sa se conformeze si sa se supuna jocului de forme existent deja sau sa aiba un efect extrem de tare incat sa il strapunga. Totusi arhitectura clara a formelor detine totusi in mod vizibil controlul. Riguarea formelor este data de modul de taiere a gardului viu, cu alte cuvinte in linii drepte, ceea ce confera gradinii un aspect foarte ingrijit si ordonat. Suprafetele cu gazon nu sunt ceva indispensabil in gradina moderna. Alternativa optima poate fi pietrisul sau covorul peren. Un rol important il are apa pentru acest stil de amenajare. O piscina sau un bazin linear, prevazut in ambele parti cu diferite ierburi sau cu pietris aduce o atmosfera linistita in gradina.

 

Imagine : 1

Articole asemănătoare

  • Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara

    Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

  • Decoratiuni pentru gradina

    Decoratiunile fac parte din tot ceea ce inseamna amenajarea unei gradini. Odata cu revenirea pasarilor calatoare

  • 5 sfaturi pentru orice gradina

    Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

  • Cele mai bune tehnici pentru gradinaritul indoor

    Daca vreti sa cultivati cateva legume si ierburi aromatice indoor, trebuie sa incepeti sa planificati si amplasarea unei gradini intr-un spatiu conex al casei dumneavoastra. Daca nu aveti idei prea multe si nu stiti ce sa cresteti, puteti incepe cu amenajarea unei gradini cu plante aromatice.

  • Sfaturi simple pentru amenajarea gradinii

    De obicei amenajarea unei gradini nu este un lucru simplu. Consuma mult timp si multa energie. Puteti sa ocoliti optiunea de a angaja un profesionist sa se ocupe de spatiul pe care il detineti.


Warning: fopen(cache/b35011911e213c67b265993e0d39a94d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139