Tuia

tuia

 

Provenind din America de Nord si Asia de Est, aceasta varietate de conifere este interesanta pentru orice gradina, o optiune care va aduce mult verdeata in orice parte a anului. Tuia face parte din familia Cupressaceae, se cultiva pe arii extinse, existand varietati ce difera prin culoarea frunzelor si forma coroanei. Creste foarte repede si este util mai ales ca "bariera" impotriva vantului, protejand foarte bine locuintele.

 

Usor de recunoscut datorita formei specifice, frunzele sunt asezate pe perechi si cresc sub forma de evantai. Se adapteaza diverselor tipuri de sol si climat cu surprinzatoare usurinta, dar ideale sunt verile racoroase si sol umed si putin acid. Au nevoie totusi de cat mai mult soare pentru a creste repede, iar unele varietati ornamentale, de talie mica, pot fi folosite pentru delimitarea gradinii sau ca garduri vii.

 

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

  • Urban gardening – noul trend in oras

    Viata agitata a orasului ii face pe multi sa-si doreasca un loc retras, un loc departe de zgomotul uneori infernal

  • Gradina de pe bloc

    Bucurestenii cu dare de mina au inceput sa isi construiasca gradini suspendate, amenajate pe terasele blocurilor sau vilelor, dupa modelul celor din alte tari europene.

  • Plantele exotice se impun greu in afaceri

    Un tanar gorjean are o preocupare mai rar intalnita, aceea de a cultiva plante ornamentale si exotice. El si-a dezvoltat, astfel, o afacere cu o investitie minima si profit asigurat.


Warning: fopen(cache/30677c2c08bcaf16cd4e2bbfc910f2d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139