Turcoazul predomina in decoratiunile din 2010

 Odata cu fiecare inceput de an, apar si tendintele, temele si culorile pentru decoratiunile si spatiul destinat gradinii.

In acest an va recomandam pentru gradina dumneavoastra turcoazul; este culoarea predominanta la moda in creatiile peisagistilor in amenajarile interioare.

Poate va intrebati, de ce aceasta culoare? Raspunsul poate fi extrem de simplu: pentru ca este o culoare vie, ce creeaza o ambianta mediteraneana.

Turcoazul instaleaza starea de bine, fiindu-i atribuite proprietati de protectie, vindecare si compasiune.

La fel cum il puteti utiliza si in spatiul interior, pentru a condimenta culorile neutre si nuantele de maro, tot asa este intrebuintat si in spatiul exterior. Acesta poate constitui un duo viu daca este combinat cu rosu sau roz.

Culoarea turcoaz ne duce cu gandul la ambianta de la malul marii, fiind intr-o perfecta armonie cu un decor tropical din Caraibe, asortat - de asemenea - cu verde si cu galben. Putem crea si o atmosfera mai clasica, constituita in acord cu tonurile profunde de albastru.

Turcoazul este o culoare speciala, ce incorporeaza atat caracteristicile verdelui, cat si ale albastrului. Stim cu totii ca albastrul este considerat ca avand efect calmant, relaxant si primitor, in timp ce verdele aduce prospetimea, luminozitatea si revigorarea.

Verdele si albastrul, combinate in turcoaz, dau nastere unei culori confortabile, ce ne ajuta sa gasim o cale de evadare de la problemele de zi cu zi.

Aceasta culoare poate fi foarte bine pusa in valoare de un mobilier de sticla, metal sau chiar lemn, insa trebuie sa ne ferim de excese.

Materialele folosite sunt sticla, fibrele naturale si impletiturile din fibre de lemn.

La mare cautare sunt suporturile de lumanari, vazele, bolurile, ghivecele si vasele de gradina, lampile, scaunele si fotoliile pentru terase, pernele decorative.

O colectie ce cuprinde decoratiuni pentru terasa si gradina poate include si alte culori specifice, precum verde, albastru, alb, maro, nuante inspirate din natura.

In spatiul exterior, culoarea turcoaz este regasita mai mult pe terasele exterioare, care doresc reinterpretarea unei gradini arabe, cu plante luxuriante, perne aurii, baldachine protejate de draperii in aceeasi nuanta, torte luminate noaptea.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea gradinii in luna decembrie

  In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

 • Luna martie in meteorologia populara

  Martie este prima luna importanta din anul agricol. Chiar de vremea se arata sfioasa la inceput, fi sigur ca mult nu mai este pana cand primavara isi va intra deplin in drepturi. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au asociat aceasta perioada cu fertilitatea, renasterea materiei, cu puritatea sufleteasca, aspecte reflectate intr-o multime de obiceiuri si traditii agrare.

 • 6 legume de plantat in luna Iunie

  Oricat de mari, frumoase si atractive ar fi gradinile decorative, in cele din urma, tot acelea de legume satisfac necesitatile practice si sunt mai apreciate. Gradina de legume din gospodarie ofera pe langa o indeletnicire constanta

 • Pate de casa din ficatei de pui cu unt si ceapa

  Micutii dumneavoastra si nu numai se vor bucura de gustul placut al pateului preparat in casa, din ficatei de pui cu unt si ceapa. Pentru preparare, aveti nevoie de cateva ingrediente:

 • Povestea bradului de Craciun

  In cea din urma luna a fiecarui an bradul devine unul dintre elementele decorative cele mai importante pentru neamurile crestine.


Warning: fopen(cache/6ad505b4bbba84ec356492b18702e61e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139