Viermele merelor

Denumire stiintifica: Cydia pomonella

Ataca fructele de mar si mai putin pe cele de par, gutui, cais, piersic si nuc.
Fructele atacate prezinta gauri pline cu resturi de hrana si materii fecale ale daunatorului. Aceste fructe raman pipernicite, sau se coc inainte de vreme si cad.
Ouale sunt depuse, in numar pana la 150, pe frunze, lastari sau pe fructe. Larvele sapa o galerie in pulpa fructelor de abia formate, spre miez. Ierneaza la baza tulpinii, in crapaturile scoartei, sau in depozitele de fructe.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mar si lapte de cocos

    Laptele de cocos intareste sistemul imunitar, ne ajuta sa avem o inima mai tanara si mai sanatoasa, este recomandat si in regimul de slabire, si in plus poate sa inlocuiasca laptele de vaca in alimentatie.

  • Cocktail cu whiskey si cidru

    O bautura cu personalitate, puternica si cu gust intens, dominat de notele dulci ale siropului de artar si de prospetimea usor acida a merelor din cidrul rece. Poate fi pregatit in orice parte a anului, dar este o bautura potrivita mai curand pentru o seara alaturi de prieteni.

  • Cocktail de vara cu rom si cidru

    O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

  • Merele Arbat

    Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

  • Smoothie de toamna cu mere, morcov si portocala

    O reteta care pune in evidenta gustul placut al merelor de toamna alaturi de cel intens de portocala.


Warning: fopen(cache/e2bd168357e3f8a30a6f7629243e16e0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139