Viespea merelor

(Hoplocamp testudinea)

Depune oua in caliciul florii (cate unul intr-o floare). Larvele rod galerii rotunde, largi,' uneori inconjurate de un cerc negru, in pulpa fructului, iar apoi distrug semintele.
Fructele atacate de viespe au cavitati rotunjite, iar in exterior par strangulate. Cad inainte de vreme, fiind atacate si de monilioza.
Larvele parasesc merele si intra in sol. unde ierneaza in cocon de matase. Are o singura generatie pe an.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu mar si lapte de cocos

  Laptele de cocos intareste sistemul imunitar, ne ajuta sa avem o inima mai tanara si mai sanatoasa, este recomandat si in regimul de slabire, si in plus poate sa inlocuiasca laptele de vaca in alimentatie.

 • Cocktail cu whiskey si cidru

  O bautura cu personalitate, puternica si cu gust intens, dominat de notele dulci ale siropului de artar si de prospetimea usor acida a merelor din cidrul rece. Poate fi pregatit in orice parte a anului, dar este o bautura potrivita mai curand pentru o seara alaturi de prieteni.

 • Cocktail de vara cu rom si cidru

  O bautura cu aroma dulce-acrisoara, note exotice de rom si prospetimea mentei, alaturi de parfumul merelor bine coapte, bauta cat mai rece alaturi de prieteni.

 • Merele Arbat

  Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.

 • Calitatile terapeutice ale cidrului

  Cidrul este o bautura slab alcoolica ce rezulta din fermentarea merelor, perelor sau gutuilor. Chiar daca nu se bucura de aceeasi popularitate ca berea sau vinul, cidrul este totusi o bautura apreciata in multe regiuni ale Europei


Warning: fopen(cache/de2a9fa8a8e15ab7adf6bcbe9b564b42) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139