(P) Periajul dinţilor de la A la Z

Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar.  Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

Prin periaj se îndepărtează atât resturile alimentare cât şi placa bacteriană aderentă la suprafaţa dentară.  Acesta trebuie efectuat de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Trebuie reţinut că periajul trebuie făcut dimineaţa înainte de a mânca sau bea orice, deoarece saliva este mai vâscoasă în timpul nopţii şi se depune o peliculă pe dinte (placa bacteriană) la care aderă orice am ingera.

Periajul ulterior nu reuşeşte să îndepărteze decât parţial aceste depuneri, iar seara trebuie să fie ultimul lucru înainte de culcare deoarece resturile rămase în cavitatea bucală fermentează pe timpul nopţii, determinând un mediu acid care poate determina apariţia cariilor, depunerea tartrului, etc.

Citeşte continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla mai multe despre periajul corect al dinţilor.

 

 


 

Articole asemănătoare

 • Rosia, un aliat important in mentinerea sanatatii

  Rosiile sau tomatele sunt originare din partea de nord-vest a Americii de Sud, din zona de coasta a Anzilor Cordilieri, unde, initial, faceau parte din flora spontana a locului.

 • Cum sa-ti hranesti familia sanatos

  Cu familia impartasim toate lucrurile bune si rele din viata, de la cele mai marunte pana la cele care ne marcheaza viitorul. Desi masa ar putea parea un moment nesemnificativ, regularitatea sa peste care nu se poate trece o pune mereu in centrul atentiei.

 • Uleiul din nuca de cocos, extrem de benefic pentru sanatate

  Timp de secole, uleiul din nuca de cocos a reprezentat si a fost folosit ca o sursa vitala de hrana pentru sanatate si pentru starea generala de bine a organismului in comunitatile traditionale care traiesc in regiunile tropicale.

 • Masca de hidratare a fetei cu struguri

  Deshidratarea este o problema a pielii care ne creeaza disconfort. Iar pentru a rezolva acest inconvenient, trebuie sa apelam si la metode naturale de hidratare a pielii. Un bun remediu impotriva deshidratarii este masca de fata, realizata din struguri.

 • Magia regiunii Provence - legume la gratar

  Inspirata din mireasma de levantica, a rozmarinului si a cimbrului bucataria din regiunea franceza Provence imbina foarte bine gustul culinar si decoratiunile din legumele de vara.


Warning: fopen(cache/b4b3deb3138f1bb50529acba7df57474) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139