10 reguli de baza ale alimentatiei sanatoase


1. alimentatie diversificata
2. produse din cereale integrale si cartofi
3. multe fructe si legume
4. zilnic lapte si produse lactate
5. putina grasime si alimente cu continut ridicat de grasime
6. sare si zahar cu masura
7. multe lichide
8. alimente usor condimentate
9. luati-va timp, savurati mancarea
10. aveti grija de greutatea dvs., pastrati un echilibru si un stil de viata sanatos

Pentru o alimentatie sanatoasa este suficient daca tinem cont de aceste 10 reguli, care nu sunt stricte. Nici dvs. nu trebuie sa supuneti organismul unor diete exagerate, deoarece nu este necesar. Chiar daca se intampla sa serviti din cand in cand si mancare semipreparata nu se intampla nimic rau. Acest lucru nu trebuie sa devina insa un obicei.

In plus, nu trebuie sa va faceti probleme: o masa sanatoasa nu este mai scumpa fata de alte alimente care sunt gata preparate, iar in plus nu trebuie sa va ingrijorati ca veti fi nevoit sa petreceti prea mult timp in bucatarie!

Este foarte important sa ne dezvoltam un simt al responsabilitatii in legatura cu servirea mesei, a cumparaturilor si al gatitului. Alegerea corespunzatoare a produselor sta la baza unei alimentatii sanatoase!

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Beneficii uimitoare ale mustului

  Din noianul de beneficii ale strugurilor care s-au copt indelung la soare, nimic nu se compara probabil cu dulceata rezultata din prepararea mustului. Urmele arheologice demonstreaza ca prepararea bauturilor non-alcoolice sau alcoolice, pe baza de strugure, nu le era straina inaintasilor nostri.

 • Reguli de baza pentru intretinerea gazonului

  Verdele crud din fata casei este unul dintre lucrurile marunte care ne bucura si relaxeaza in fiecare zi de vara.

 • Bonsaiul din GradinaMea

  Bonsaiul plantat in gradina aduce un suflu nou, emana acel flair specific rasaritului indepartat. Pentru ca acesta

 • Avantajele alimentatiei pe baza de produse picante

  Prin caracteristica sa de baza, gustul, mancarea picanta are ceva ce ii intriga pe specialisti. Din moment ce produce un grad uneori sporit de disconfort sau durere, de ce o pastram de secole sau milenii in dieta?

 • Cura de detoxifiere a organismului

  Organismul nostru depune un efort zilnic pentru ca totul sa functioneze bine si este extrem de fericit atunci cand prin alimentatie