Citeste articole din "Sanatate"

  • Oregano si medicina naturista

    Oregano si medicina naturista

    Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.

  • Lingurea in tratamentele naturiste

    Lingurea in tratamentele naturiste

    O planta erbacee pe care o intalnim adesea, cu multe inflorescente mici, albe, cu patru petale, grupate in spice terminale, frunze in forma ovala, ce descresc de la baza plantei spre varf, lingurea este si o planta medicinala cu multa vitamina C si efect dezinfectant si astringent.

  • Lemnul Domnului in medicina naturista

    Lemnul Domnului in medicina naturista

    Ca planta medicinala este recomandata in cazurile de insuficienta hepatica, usureaza digestia, ajuta la reducerea intensitatii migrenelor si poate fi folosita si ca adjuvant in cazul durerilor reumatismale.

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • Lamaia verde pentru sanatate

    Lamaia verde pentru sanatate

    Cu multa vitamina C, vitamina B6, vitamina A, cantitati importante de acid folic si potasiu, lamaia verde (cunoscuta si sub numele de limeta sau lime) ofera organismului un plus de energie, stimuleaza si revitalizeaza sistemul imunitar, imbunatateste digestia.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti

    Cinci motive pentru care este bine sa mananci castraveti

    Legume indicate in perioada caniculara pentru ca ajuta la hidratarea organismului, cu putine calorii, castravetii contin multa vitamina A si vitamina C, vitamina E, enzime utile pentru o digestie mai usoara, saruri minerale (magneziu, potasiu, fier, calciu), iar consumul regulat ajuta la prevenirea actiunii nefaste a radicalilor liberi.