Citeste articole din "Sanatate"

  • Cinci alimente pentru un ficat mai sanatos

    Cinci alimente pentru un ficat mai sanatos

    Morcovii - plini de vitamina A, gustosi sub forma de salata, suc sau ca gustare, inlocuind foarte usor dulciuri cu zahar sau produse de patiserie, morcovii reduc riscul de boli cardiovasculare, de diabet, si s-a dovedit ca sunt utili si pentru a preveni anumite tipuri de cancer.

  • Cinci tratamente naturiste cu miere

    Cinci tratamente naturiste cu miere

    Mierea poate fi folosita in tratarea tusei, a astmului, ca o masca naturista pentru tenul cu probleme, pentru a vindeca mai usor ranile superficiale si nu numai.

  • Cinci beneficii oferite de sucul de rodii

    Cinci beneficii oferite de sucul de rodii

    Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase.

  • Afinul in medicina naturista

    Afinul in medicina naturista

    Daca va plac afinele proaspete trebuie sa stiti ca au multa vitamina C si vitamina A, antioxidanti, gust delicios, efect dezinfectant si antiinflamator.

  • Cardamonul pentru sanatate

    Cardamonul pentru sanatate

    Are efect detoxifiant, antiinflamator, antibacterian, si poate fi consumat simplu, sub forma de infuzie sau ulei esential, in diverse combinatii cu alte plante medicinale.

  • Retete naturiste cu pelin

    Retete naturiste cu pelin

    Este un detoxifiant natural valoros, are efect antiinflamator si detoxifiant. Infuzia de pelin se prepara din 1-2 lingurite la o cana de apa fierbinte, se lasa 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Ceaiul de chimen in medicina traditionala

    Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.