Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.
O bautura cu gust intens de fructe si lapte de migdale (la fel de bun si cu lapte de soia), care baut seara, inainte de culcare, va asigura un somn mai odihnitor.
Bananele sunt o alegere foarte buna pentru a preveni sau trata mai usor problemele digestive: au putine calorii, dau repede senzatia de satietate si potolesc pofta de dulce, ofera corpului potasiu (mai greu de gasit in alte alimente) si pot fi folosite ca gustare, ca ingredient pentru un smoothie, in salate de fructe sau in diverse retete.
Potrivit nutritionistilor ceaiul verde este un aliat util in curele de slabire, dar este recomandat si celor care au ajuns in sfarsit la greutatea ideala, dar isi doresc sa o pastreze cat mai usor. Dincolo de gust si aroma acest ceai are putine calorii si intensifica arderile interne, dar nu inseamna ca nu puteti adauga putina miere daca gustul putin amarui (datorita taninurilor) este prea puternic.
Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.
1. Laptele: prima recomandare atunci cand ne dorim sa avem oase puternice si rezistente, laptele integral sau degresat (daca vrem sa reducem totusi numarul de calorii) este esential pentru sanatatea intregului organism.
Mierea: recomandata datorita gustului ei si putand cu usurinta sa inlocuiasca zaharul intr-o lunga serie de retete (fiind si mult mai sanatoasa), mierea aurie are si un surprinzator efect dezinfectant, antibacterian si antifungic, intareste sistemul imunitar, previne si trateaza anemia si restabileste nivelul de energie al corpului.
Cu multa vitamina C, K si proteine, frunzele de coriandru sunt perfecte in salate, supe sau pentru a improspata o mancare, iar fructele si semintele se folosesc dupa uscare si macinare pentru diverse tincturi si infuzii sau, de ce nu, uleiuri esentiale, produse usor de gasit in magazinele de specialitate.
Portocalele au multa vitamina C, sunt recomandate atat pentru a preveni cat si a ajuta la tratarea unor raceli si gripe, iar cei care le prefera ca desert au un sistem imunitar mai rezistent. Ca gustare sau sub forma de suc, eventual cu alte fructe sau cu putina miere, portocalele sunt pentru multi cele mai bune si sanatoase fructe.