Citeste articole din "Sanatate"

  • Lavo, lavare, lavanda

    Lavo, lavare, lavanda

    Folosita inca din Antichitate, cand au fost remarcate intaia oara proprietatile sale surprinzatoare, lavanda ramane si astazi una dintre cele mai populare plante, folosita ca atare sau sub forma de ulei esential in aromaterapie, medicina alternativa sau pur si simplu pentru mirosul deosebit de placut.

  • Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Salata verde, indiferent de tipul ei, contine numerosi nutrienti si vitamine, minerale, proteine si putine calorii, si in functie de gust veti gasi cu siguranta soiul preferat. Fie ca este vorba de salata verde clasica, cea mai intalnita la noi in tara, cunoscuta in strainatate sub numele de Butterhead, de varietatea foarte populara in alte tari numita Romaine, de Iceberg (folosita mai ales in mancarea fast-food datorita frunzelor crocante sau de mai putin intalnita Batavia, fiecare sortiment de salata verde ofera consumatorului o adevarata comoara nutritionala.

  • Nicotina in vegetale comune

    Nicotina in vegetale comune

    Oricat ar parea de ciudat, nicotina (cea care ii face pe fumatori sa renunte atat de greu la viciu) nu se gaseste doar in tutun, ci si in legume sau fructe pe care le consumam des, sub diverse forme si in cele mai variate retete.

  • Cele mai bune surse vegetale pentru sanatate

    Cele mai bune surse vegetale pentru sanatate

    Crude sau gatite, ca garnitura, gustare sau parte din reteta preferata, legumele sunt surse de vitamine, minerale si sanatate pe care nu le putem ignora. Varietatea de gusturi, soiuri, culori si gusturi va ajuta sa nu va plictisiti de aceleasi feluri de mancare, si cu cat includeti mai multe fructe si legume in regimul alimentar obisnuit cu atat mai repede veti simti beneficiile pentru sanatate. Iar unele legume sunt surse vegetale de sanatate pe care nu trebuie sa le ignorati.

  • Cum se alege si se prepara un avocado?

    Cum se alege si se prepara un avocado?

    Avocado este un adevarat superstar intre alimente si una din cele mai mari surse de grasimi “bune”. Intrucat contine acid oleic, ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente.

  • Salcia – proprietatile aspirinei vegetale

    Salcia – proprietatile aspirinei vegetale

    Salcia este un arbore foios raspandit in intreaga emisfera nordica, intalnit in principal pe soluri umede, pe malul apelor, in lunci, zavoaie, locuri umede, in zonele de deal si campie.

  • Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Cum ne putem bucura din plin de calitatile spanacului?

    Spanacul este o planta legumicola anuala originara din Asia Mica. Planta are o radacina fusiforma si o tulpina dreapta, care nu trece de 30 cm inaltime. Exista mai multe tipuri de spanac si despre toate se considera ca prezinta proprietati valoroase pentru sanatate.

  • Incearca sucul sanatos de sfecla

    Incearca sucul sanatos de sfecla

    Sucul de sfecla este unul dintre cele mai bogate alimentele in antioxidanti si nitrati naturali. Cunoscuta de ani de zile ca „protectoarea” ficatului, noile studii arata ca sfecla rosie este intr-adevar una dintre cele mai sanatoase legume la care putem avea acces cu totii.