De ce este bine sa mancam nuci caju

Aromate, gustoase, satioase, nucile caju sunt o gustare tot mai indragita, fiind usor de gasit in magazine si de recunoscut datorita formei si culorii. Se recomanda consumul nucilor caju crude, pentru a va bucura din plin de beneficiile nutritionale, dar pot fi mancate si prajite, putin sarate, dupa gust, dar puteti pregati si lapte vegetal din aceste nuci, inmuiate in prealabil in apa si apoi puse in blender, cu apa si mirodeniile preferate. Sau puteti gasi acest lapte in magazinele naturiste.

Indiferent de forma, sunt o buna sursa de calorii (atentie daca vreti sa slabiti), dar si de proteine sau de grasimi sanatoase, vitamina C, E, K, precum si a vitaminelor B1, B5 sau B9. Tot in aceasta gustare delicioase, care ne da multa energie si potoleste rapid senzatia de foame, veti gasi si calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu sau mangan.

In afara gustului savuros, consumul regulat de nuci caju (in portii mici, pentru a nu acumula kilograme in exces) mentine sanatatea si vigoarea sistemului muscular si osos (in principal datorita magneziului) si reduce riscul formarii cheagurilor de sange.

Nucile caju au doar grasimi sanatoase, asa ca ajuta alaturi de un regim alimentar optim si la reducerea nivelului colesterolului rau.

Sunt excelente pentru sportivi, pentru cei care fac efort fizic la munca si pentru cei care fac antrenamente la sala de forta sau pe terenul de sport, pentru ca dau energie, satura si ofera corpului un plus de vigoare si rezistenta.

Sunt recomandate si pentru a mentine sanatatea ochilor, mai ales daca petreceti mult timp in fata calculatorului, si scad riscul instalarii cataractei.

Nucile de caju sunt si o buna sursa de fier, fiind recomandate si in cazurile de anemie, dar si atunci cand vrem sa ne mentinem greutatea corporala sau sa slabim, pentru ca in portii mici satisfac nevoia de a lua o gustare, satura mai repede si dau energie.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa bem ceai de cuisoare?

    Infuzia de cuisoare este bogata in vitamina K, C, magneziu, antioxidanti, dar este si o buna sursa de fibre.

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • De ce este bine sa bem ceai negru

    Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.

  • De ce este bine sa mananci nuci cat mai des?

    Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.