De ce este bine sa bem ceai negru

Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.

Datorita continutului crescut de cofeina, poate fi o alternativa pentru cafeaua zilnica, pentru ca va oferi corpului un plus de energie si vitalitate si in plus un gust deosebit. In functie de marca ceaiului si de felul in care a fost infuzat cantitatea de cofeina intr-o cana de ceai negru variaza de la aproximativ 15-20 mg pana la 60-70, asa ca puteti in timp sa gasiti marca perfecta.

Este o buna sursa naturala de antioxidanti, desi ceaiul negru are mai putini decat ceaiul verde.

Chiar daca excesul de ceai negru poate duce la patarea smaltului dintilor, fiind nevoie de o vizita la stomatolog pentru curatare, aceasta bautura are si un efect antibacterian si antiinflamator, asa ca in cantitati moderate poate fi un adjuvant in prevenirea si tratarea afectiunilor gingiilor.

Ceaiul negru baut frecvent este util in reducerea riscului de diabet, mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular (veti avea o inima mai sanatoasa) si pentru a avea un sistem digestiv sanatos si functional (in buna masura datorita taninului din ceai).

Baut frecvent, ceaiul negru de calitate intareste sistemul imunitar, dovedindu-se util mai ales in sezonul rece.

S-a constatat ca un consum regulat de ceai negru poate sa reduca sensibil impactul stresului cotidian asupra intregului organism si cu atat mai mult asupra sistemului nervos.

Foto: openfotos.com

Articole asemănătoare

  • Ceai negru cu lapte si cacao

    Daca va place sa beti o cana de ceai negru fierbinte, dar si laptele cu cacao, aromat si dulce, nu trebuie sa lipseasca, puteti sa incercati o reteta in care sa va bucurati de amandoua. Pentru o aroma mai intensa este mai bine sa folositi ceai negru varsat in locul pliculetelor.

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • De ce este bine sa mananci nuci cat mai des?

    Crude, folosite in diverse retete de prajituri si nu numai, coapte putin in cuptor, amestecate cu putina miere bio, nucile sunt delicioase, satioase, pline de vitamine, pe scurt una dintre cele mai bune optiuni cand vrem sa mancam ceva bun si mai ales sanatos.

  • Masca pentru par uscat cu avocado si ulei de masline

    In anotimpul cald, parul nostru are nevoie de ingrijirea necesara pentru a fi matasos si a nu-si pierde din stralucire. De aceea, este bine sa il hraniti prin aplicarea unei masti preparata chiar de dumneavoastra.