Citeste articole din "Sanatate"

  • Pestele crud, benefic pentru organism

    Pestele crud, benefic pentru organism

    Este gustos, extrem de hranitor si ofera numeroase beneficii organismului. Acestea sunt doar trei dintre motivele pentru care ar trebui sa acorzi mai multa atentie pestelui in alimentatie. Cu toate acestea, calitatile pestelui sunt tot atat de variate pe cat sunt de diverse speciile si modurile de preparare.

  • Ce trebuie sa cunoastem despre uleiurile vegetale

    Ce trebuie sa cunoastem despre uleiurile vegetale

    Uleiul face astazi parte din recuzita aproape oricarei retete, de la cea mai simpla pana la cea mai complexa. Insa interesant este ca din vremurile cele mai vechi si pana in secolul al XIX-lea, in bucatarie nu prea se intalneau aceste grasimi vegetale.

  • De ce merita sa consumi mai des alune de padure

    De ce merita sa consumi mai des alune de padure

    Sunt lucruri pentru care am fi dispusi sa facem eforturi considerabile sa le obtinem. Rezumandu-ne strict la alimentatie, ce ati considera ca ar fi important pentru o viata sanatoasa? Lista ar putea fi foarte de variata si aproape nesfarsita, din cauza aceasta, va sugeram sa acordati cateva momente de atentie alunelor de padure.

  • Rodia – un aliment necesar in sezonul rece

    Rodia – un aliment necesar in sezonul rece

    Exista alimente care ar trebui consumate cat mai des in perioada sezonului rece, iar printre acestea se numara si fructul de rodie. Rodiile nu sunt simple fructe, sunt niste super fructe care se disting prin numeroase substante nutritive.

  • Uleiul de aragan, printre secretele frumusetii

    Uleiul de aragan, printre secretele frumusetii

    Uleiul de argan se produce numai in Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa si este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari. In urma supraexploatarii, padurea de argan a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO.

  • Vin fiert preparat in 3 pasi

    Vin fiert preparat in 3 pasi

    Se spune ca vinul alb inobileaza orice masa, mai ales cand aceasta include carne de peste. Insa aceasta bautura cunoaste multe alte intrebuintari ce ii pun in valoare calitatile gustative. Asa de pilda, un vin fiert poate pica mai bine, in unele momente, chiar decat o cana de ceai, cu conditia sa

  • Sanatatea inimii, o prioritate permanenta

    Sanatatea inimii, o prioritate permanenta

    Sedentarismul la care suntem predispusi iarna din cauza frigului, in nici un caz nu poate avea consecinte pozitive. Daca lipsei de miscare ii este asociata si o alimentatie necorespunzatoare, va puteti imagina ce dereglari pot avea loc in organism.

  • Citricele, alimente necesare in sezonul rece

    Citricele, alimente necesare in sezonul rece

    Noi romanii nu putem concepe Sarbatorile de iarna fara prezenta acestor minunate fructe numite citrice. Gustul lor exotic si mirosul inconfundabil ne fac mai frumoase zilele de iarna. Citircele sunt populare mai ales in timp sezonului rece. Acestea au un aport scazut de calorii, insa sunt foarte satioase si delicioase.

  • Fructul de guava – cateva motive pentru a-l introduce in alimentatie

    Fructul de guava – cateva motive pentru a-l introduce in alimentatie

    Daca in Europa se spune “un mar pe zi tine doctorul departe”, in Asia si in zonele in care creste guava, proverbul ar trebui sa fie “cateva guava in sezon tin doctorul departe pentru tot restul anului”. Guava are o coaja de culoare verde-galbuie si un miez portocaliu, usor spre roz.