Tratamente naturiste cu sfecla rosie

Plina de vitamine (A, B1, B6, C) si minerale, o buna sursa de antioxidanti si bogata in apa, sfecla rosie poate fi consumata fiarta, coapta, murata, sub forma de salata sau suc, iar gustul ei placut o face sa fie preferata alaturi de feluri de carne sau ca o gustare sanatoasa. Dar in afara bucatariei sfecla rosie este folosita in medicina naturista pentru a trata o gama larga de afectiuni, dar si pentru a intari sistemul imunitar. Nici frunzele sfeclei nu trebuie aruncate. Bine spalate si curatate de partile uscate, pot fi folosite ca un ingredient bogat in vitamine pentru diverse retete de salata.

Este recomandata sub forma de suc, fiarta sau coapta pentru a trata anemia, fiind bogata in fier si vitamina C. In plus cei care mananca des sfecla rosie, indiferent de felul in care o prepara, vor avea si un sistem imunitar mai puternic. Daca alegeti sa pregatiti o salata de sfecla, adaugati morcov si mar pentru a va rasfata corpul cu o veritabila cura de vitamine. La fel de bine o puteti folosi pentru retete de smoothieuri proaspete si aromate.

Frunzele proaspete, tocate marunt, se pun in strat subtire pe plagi, rani care se vindeca mai greu, acoperind si legand cu tifon curat, Se tin pe leziune pentru cel putin doua ore, apoi se indeparteaza si se curata usor zona cu apa calduta.

In cazul gripelor si virozelor se recomanda consumul a 100-150 de ml suc de sfecla rosie, singur sau alaturi de suc de lamaie, mar sau morcov, pentru a ajuta corpul sa lupte mai bine cu virusul. Este o solutie si in cazul amigdalitelor si a bronsitei.

Consumul regulat de sfecla rosie ajuta la mai buna functionare a ficatului, precum si la eliminarea mai usoara a toxinelor si regenerarea acestui organ.

Sucul de sfecla rosie este un adjuvant natural recomandat in tratarea anumitor tipuri de cancer.

Aceasta delicioasa leguma ajuta la arderea mai usoara a grasimilor (este recomandata in curele de slabire pentru ca are putine calorii si da repede senzatia de satietate), dar este recomandata ca suc sau salata si ca o solutie naturista pentru a trata si preveni hipertensiunea arteriala.

Bogata in fibre, regleaza digestia, previne si trateaza constipatia si detoxifiaza intregul organism.

Este un aliat natural in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, dar si pentru a oferi corpului mai multa energie, in special in perioadele cu efort fizic intens.

Foto: pxhere.com

Articole asemănătoare

  • Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate

    Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.

  • Suc energizant cu sfecla rosie, fenicul si fructe

    Daca v-ati obisnuit cu un smoothie din fructe de ce sa nu incercati un pahar cu suc de mere, portocala alaturi de sfecla rosie si limeta.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton

    Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra

    O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.

  • Salata de scrumbie cu sfecla rosie

    In ultima vreme, salatele avand ca ingredient principal pestele sunt tot mai cautate, intrucat carnea de peste se asimileaza cel mai bine dintre toate celelalte feluri de carne. Pentru a beneficia de consumul de peste, incercati salata de scrumbie cu sfecla rosie.