Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate

Ingrediente:

1,2 kilograme sfecla rosie
3 linguri otet de mere
2 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
½ lingurita piper negru macinat
1 varf de lingurita ienibahar macinat
¾ cana miez de nuca
½ cana merisoare confiate
1-2 linguri patrunjel tocat
(optional) boia iute

Mod de preparare: sfecla se fierbe intreaga, in apa rece pana cand se inmoaie bine, iar furculita intra usor. Sfecla se scurge, se lasa la racit, apoi se curata si se taie felioare nu prea groase, care se pun intr-un bol. Sfecla se poate si coace in cuptor, taiata in sferturi si stropita cu putin ulei de masline, sare si piper, intr-o tava cu hartie de copt, pana cand este bine facuta. Separat miezul de nuca se prajeste usor intr-o craticioara, fara ulei, cu putina sare si putina boia iute pentru cei care vor o aroma mai picanta. Se toaca mare si se amesteca bine cu felioarele de sfecla, se toarna deasupra otetul si uleiul, se condimenteaza cu sare si piper, iar la final peste tot amestecul se toarna merisoarele si patrunjelul. Se serveste ca gustare sau garnitura pentru carne.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare