Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra

 O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie  cu branza de capra.

Benefica in numeroase probleme de sanatate, sfecla rosie contine potasiu si acid folic. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.

Ceea ce este important de stiut este faptul ca, indiferent daca o fierbeti sau o gatiti la cuptor, aceasta nu isi pierde din proprietatile pe care le are consumata in stare cruda.


Ingredientele necesare:

4 sfecle rosii medii

ulei de masline

1/2 cana branza de capra

sare

piper

otet balsamic

1 legatura de patrunjel verde


Modul de preparare:

Se incinge mai intai cuptorul.

Fiecare sfecla se spala.

Apoi se usuca.

Se pune dupa aceea pe o folie de aluminiu.

Se stropeste cu ulei de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Apoi se inveleste fiecare sfecla cu folia de aluminiu.

Se pun in tava.

Se lasa la cuptor timp de o ora.

Apoi se scoate tava si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea se curata fiecare sfecla.

Se taie in cubulete.

Se pun intr-un bol.

Cubuletele de sfecla rosie se stropesc cu ulei de masline si cu otet balsamic.

Se presara si branza de capra.

Se adauga si patrunjelul verde, tocat marunt.

Se pune si putin piper.

Se amesteca totul si se serveste imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare