Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra

Ingrediente:

3 mandarine mari, desfacute felii
cateva frunze de salata verde, bine spalate si taiate mare
2 linguri cu varf migdale crude, taiate marunt
1 ceapa rosie medie, taiata rondele subtiri
¼ cana telina cruda, taiata bastonase
¼ cana branza de capra sfaramata
2 linguri otet
2 linguri ulei
1 lingura zahar
2 linguri patrunjel tocat
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol de salata se amesteca usor salata verde taiata cu feliile de mandarine (taiate in jumatate daca sunt prea mari), migdalele, rondelele de ceapa, telina. Separat se pregateste un sos din otet, ulei, zahar (amestecat pana se dizolva) si piper, care se toarna apoi peste salata. Se presara abundent cu branza de capra si patrunjel si se condimenteaza, daca este nevoie, cu sare si piper. Se serveste imediat.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare