Salata de ceapa rosie murata

Ingrediente:

1 ceapa rosie mare, curatata si taiata rondele subtiri
100 ml otet de vin rosu sau de mere, dupa gust
1 cana apa plata
1 lingurita rasa de sare
(optional) 1 lingura miere pentru o salata cu gust mai dulce


Mod de preparare: intr-o craticioara de marime potrivita se toarna otetul, apa, mierea, sarea, lasand amestecul pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Se lasa apoi la racit pana cand ajunge la temperatura camerei, moment in care se pune toata cantitatea de ceapa rosie curatata si taiata in zeama. Se amesteca usor, apoi se toarna intr-un borcan mare, se pune capacul si se lasa intr-un loc racoros si umbrit. Se serveste dupa ce s-a racit bine sau se poate pastra cateva zile la frigider.

Foto: pdpics.com

 

Articole asemănătoare

  • Salata cu portocale si ceapa rosie

    O reteta indrazneata in care bolul va fi plin de culoare si felii rotunde de portocala, rondele de ceapa rosie dulce, un sos la baza caruia sta versatilul ulei de rapita, iar rezultatul final este o surpriza. Placuta.

  • Ceapa rosie Karmen

    Considerat unul dintre cele mai bune soiuri de ceapa rosie, perfect atat pentru gatit cat si pentru salate, Karmen este o varietate pe care mai puteti intalni uneori sub numele de "ceapa spaniola".

  • Salata de varza rosie

    Simpla, o salata care poate fi in sine o gustare sau poate insoti feluri mai consistente, dandu-le un plus cu note vegetale.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton

    Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu branza de capra

    O salata simpla si gustoasa, pentru o masa usoara la birou sau acasa, poate fi salata de sfecla rosie cu branza de capra. Desi gustul sau este dulce, aceasta are putine calorii.