Salata cu portocale si ceapa rosie

Ingrediente:

6 portocale medii
o ceapa rosie medie
6 linguri ulei de rapita
2 linguri otet de vin
1 lingurita coaja de portocala rasa
2 linguri suc de portocale
1 lingura rasa zahar
1 varf de cutit cuisoare macinate
sare, piper

Mod de preparare: portocalele se curata de coaja si se taie in felii rotunde, nu foarte groase, case se pun intr-un bol. Deasupra se adauga ceapa rosie curatata si taiata rondele, iar separat se mixeaza sosul din uleiul de rapita (se poate folosi si ulei de floarea soarelui sau de masline, dar gustul va fi diferit), otet, sucul si coaja de portocala, zaharul, cuisoarele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se toarna deasupra salatei. Se serveste dupa ce a stat la rece pentru 30-60 de minute.

Foto: piqsels.com

Articole asemănătoare

  • Omleta cu cartofi si ceapa

    O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Salata cu ton si pere

    Pentru masa de pranz, puteti pregati o reteta rapida si plina de gust: salata cu ton si pere. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:

  • Mancare de peste cu cartofi si ceapa

    O mancare apetisanta poate fi aceea in care legumele sunt combinate cu carnea de peste. Asadar va invitam sa degustati mancarea de peste cu cartofi si ceapa.

  • Galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde

    O reteta satioasa si numai potrivita pentru o zi agitata la serviciu sau acasa este cea de galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde.