Citeste articole din "Retete culinare"

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Salata de struguri cu smantana si vanilie

    Un desert sau o gustare pentru zilele in care strugurii sunt bine copti, aromati, plini de gust si savoare. Alegeti struguri verzi sau rosii, dupa gust, fara samburi, cu putina vanilie si daca este nevoie zahar.

  • Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie

    Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie

    O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Salata simpla de ceapa rosie cu zahar si patrunjel

    Salata simpla de ceapa rosie cu zahar si patrunjel

    O salata ce poate insoti o gama larga de fripturi, gata imediat, aromata, cu un gust in care se intalnesc si se completeaza notele dulci, vegetale, iuti si proaspete. Se poate pastra la rece pentru 24-48 de ore.

  • Sos simplu cu iaurt si marar

    Sos simplu cu iaurt si marar

    De inspiratie mediteraneana si potrivit pentru o gama larga de preparate, este un sos care este cel mai bun proaspat, cand aromele se dezvolta si completeaza, dar poate fi pastrat la rece pentru cateva zile. Puteti inlocui jumatate din cantitatea de iaurt cu maioneza pentru o consistenta mai cremoasa, dar si nivelul caloric va creste apreciabil.

  • Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Sos pentru gratar cu bere, ketchup si zahar

    Berea blonda sau bruna, rece, este bautura ideala pentru un gratar alaturi de prieteni, dar in aceasta reteta rezultatul final va fi un sos dens, cremos, cu note dulci, recomandat pentru orice fel de carne, fie ea de porc, vita sau pui.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Salata verde cu portocale, castravete si susan

    Salata verde cu portocale, castravete si susan

    V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului