Un desert clasic, dulce-acrisor, cu multa vitamina C, perfect pentru orice anotimp. Secretul pentru orice marmelada reusita este sa alegeti fructe sanatoase, bine coapte, iar gustul final trebuie sa fie dominat de notele vegetale, fructate si nu de zahar.
Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.
Nu este o pizza traditionala, nici macar una inedita prin gustul proaspat de pepene, ci un desert care pastreaza aparent forma de pizza, combinand savoarea de ricotta si crema de branza cu prospetimea fructata a pepenelui verde.
Unul dintre deserturile copilariei, o reteta relativ simpla, eleganta si mereu de efect. Alegeti merele preferate, rosii, bine coapte si cu note acrisoare pentru un contrast interesant cu zaharul.
Cum vremea a inceput sa fie tot mai calduroasa de ce sa nu incercam o inghetata de casa cu un gust aparte, care ne va da multa energie si ii va surprinde cu siguranta pe cei care o gusta pentru prima oara?
Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.