Inghetata de fructe cu lapte condensat

Ingrediente:

1 kg fructe proaspete sau congelate
200 ml lapte condensat
1 lingura de miere
sare

Mod de preparare: se aleg fructe bine coapte, frumoase, pline de gust si aroma, de un singur fel sau amestecate, dupa gust. Fie proaspete, fie congelate – puteti pregati o inghetata de fructe de padure, pepene, piersici – fructele se spala daca este nevoie, se taie bucatele si se pun in blender, unde se mixeaza pana cand compozitia este omogena, fina. Se adauga laptele condensat, mierea si un varf de lingurita de sare, continuand sa mixati inghetata pana obtineti consistenta dorita. Se toarna intr-o tava sau in forme de inghetata si se pune la congelator pentru cel putin patru ore. Pusa intr-o cutie inchisa ermetic poate fi pastrata la congelator pentru 10-14 zile. Se serveste simpla sau punand deasupra cateva bucatele de fruct.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare