Inghetata de fructe cu lapte condensat

Ingrediente:

1 kg fructe proaspete sau congelate
200 ml lapte condensat
1 lingura de miere
sare

Mod de preparare: se aleg fructe bine coapte, frumoase, pline de gust si aroma, de un singur fel sau amestecate, dupa gust. Fie proaspete, fie congelate – puteti pregati o inghetata de fructe de padure, pepene, piersici – fructele se spala daca este nevoie, se taie bucatele si se pun in blender, unde se mixeaza pana cand compozitia este omogena, fina. Se adauga laptele condensat, mierea si un varf de lingurita de sare, continuand sa mixati inghetata pana obtineti consistenta dorita. Se toarna intr-o tava sau in forme de inghetata si se pune la congelator pentru cel putin patru ore. Pusa intr-o cutie inchisa ermetic poate fi pastrata la congelator pentru 10-14 zile. Se serveste simpla sau punand deasupra cateva bucatele de fruct.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu menta si rom

    O reteta clasica de salata de fructe, in care romul (sau coniacul) ofera un plus de aroma intensa.

  • Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine

    O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.

  • Inghetata de ceai negru

    Cum vremea a inceput sa fie tot mai calduroasa de ce sa nu incercam o inghetata de casa cu un gust aparte, care ne va da multa energie si ii va surprinde cu siguranta pe cei care o gusta pentru prima oara?

  • Shake simplu de vara, cu lapte de cocos si banana congelata

    Shake-ul este o bautura cremoasa si gustoasa, potrivita pentru zilele de vara. O reteta rapida, ieftina si accesibila chiar si celor putin experimentati, este cea cu lapte de cocos si banana congelata. Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru o portie

  • Mancaruri exotice. Piept de pui cu lapte de cocos

    Gustati din aromele orientale ale Americii de Sud, preparand reteta de pui cu lapte de cocos. Iata ce ingrediente sunt necesare pentru preparare: