Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

Ingrediente:

250 g unt
3 cani faina alba cernuta
1 lingurita bicarbonat
1 cana zahar brun
2 lingurite ghimbir macinat
1 lingurita scortisoara macinata
1 lingura apa fierbinte

Mod de preparare: intr-o craticioara se topeste untul pe foc mic spre mediu, adaugandu-se pe rand zaharul, ghimbirul, scortisoara.Separat se dizolva bicarbonatul in apa fierbinte si se toarna in craticioara, iar la final se pune si faina, amestecand tot timpul pentru a obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa putin la racit, apoi se modeleaza mici sfere, care se aplatizeaza si se impart in doua tavi in care s-a pus hartie de copt. Se pun in cuptorul incins la 180 de grade si se lasa pentru 10-12 minute (pana la 15 daca preferati biscuiti mai crocanti). Se servesc doar dupa ce s-au racit bine.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare