Turta dulce cu marmelada si scortisoara

 Veti obtine un desert rapid si foarte bun nu numai pentru cei mici, daca veti prepara reteta de turta dulce cu marmelada si scortisoara.


Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

1/4 kg marmelada

150 g zahar pudra

2 oua

4 linguri cu ulei

1 pahar cu lapte

3 pahare cu faina

1 lingurita cu bicarbonat

1 lingurita cu scortisoara


Modul de preparare:

Zaharul se freaca impreuna cu ouale.

Marmelada se desface in lapte.

Apoi se adauga peste amestecul de zahar cu oua.

Se pune si uleiul putin cate putin.

Se adauga faina.

La final se pune si scortisoara.

Se amesteca bine toata compozitia.

Se pregateste apoi o forma unsa cu ulei.

Se toarna compozitia in forma.

Se lasa la foc potrivit, pana se coace bine.

Apoi se scoate din tava si se taie in diverse forme.

Se serveste cu un ceai cald de fructe.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

    O reteta relativ simpla, dar care se potriveste pentru o gustare de weekend, pentru un desert delicios, alaturi de o cana de ceai sau lapte si, de ce nu, in asteptarea sarbatorilor

  • Turta dulce

    Ca orice delicatesa care a incitat imaginatia copiilor, turta dulce a generat traditii. In comunitatile sasesti circula o istorioara intitulata “Povestea Omuletului de turta dulce”, care a contribuit mult la popularizarea prajiturii printre tineri.

  • Ceai frantuzesc cu mere si scortisoara

    Toamna este vremea cand ne putem bucura cel mai mult de abundenta fructelor. Dupa o vara intreaga in care au fost mangaiate de razele soarelui, a sosit vremea recoltarii.

  • Prajitura apetisanta cu pere si scortisoara

    O prajitura parfumata si cu un gust bun o puteti savura daca preparati reteta de prajitura cu pere si scortisoara.

  • Turta dulce. Povestea unui simbol al Craciunului

    Chiar daca este disponibila in standul cu dulciuri pe tot parcursul anului, turta dulce isi recapata farmecul cu prilejul Craciunului, cand negresit revine in centrul atentiei.