Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

Ingrediente:
 
500 g faina
450 g unt
300 g zahar
o lingura de ghimbir proaspat ras
o lingura de scortisoara
(optional) 100 g miere cat mai lichida pentru glazurare
 
Mod de preparare: faina cernuta se amesteca bine cu untul tinut la temperatura camerei si taiat apoi in bucatele mici. Cand compozitia este relativ omogena se adauga zaharul, se amesteca din nou foarte bine si apoi se adauga ghimbirul si scortisoara. Puteti adauga putin lapte sau apa daca vi se pare ca aluatul este prea tare. Se ruleaza pe o suprafata data cu faina si se taie in forme cu gura unui pahar. Biscuitii se pun intr-o tava unsa cu unt si se pot unge cu miere cat mai lichida daca doriti si putina glazura. Biscuitii cu ghimbir si scortisoara se pun in cuptorul bine incins la 150 de grade si se lasa 15 - 20 de minute, pana cand capata o frumoasa nuanta aurie. Se servesc reci.

Foto: photos-public-domain.com

Articole asemănătoare