Citeste articole din "Retete culinare / Sosuri"

  • Sos cu smantana si marar

    Sos cu smantana si marar

    Cremos, cu gust intens si note intens vegetale, aromate, este sosul perfect pentru peste, dar si pentru carnea de pui, legume sotate sau coapte.

  • Sos de portocale

    Sos de portocale

    Cu gustul sau intens de portocala dulce, zemoasa, aromata, este un sos cu puternice note mediteraneene bun pentru carnea de pui, legume, orez sau, de ce nu, pentru o friptura pe porc daca va place amestecul de sarat si dulce.

  • Sos cu branza cheddar si lapte

    Sos cu branza cheddar si lapte

    O reteta pentru un sos cremos, excelent pentru paste, legume sotate, cartofi copti sau pentru carnea de pui la cuptor sau gratar. Folositi o branza cheddar maturata, cu gust puternic, alaturi de o branza gorgonzola dominata de notele picante.

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Sos dulce cu ananas si zahar brun

    Sos dulce cu ananas si zahar brun

    Ananasul bine copt este un desert delicios, plin de aroma si gust, iar in aceasta reteta este baza pentru un sos ce poate fi folosit intr-o gama larga de retete de desert (si nu numai).

  • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

  • Sos cu dulce cu rom si unt

    Sos cu dulce cu rom si unt

    Un sos cremos, dulce, aromat, bun pentru o gama larga de retete de desert, fie ca este vorba de o portie de inghetata delicioasa, fie de prajituri. Se pregateste imediat si se foloseste fierbinte. Este la fel de bun cu rom alb sau brun.