Citeste articole din "Retete culinare / Sosuri"

  • Sos fierbinte de portocale

    Sos fierbinte de portocale

    Un sos de inspiratie asiatica, aromat si dulce-acrisor, bun pentru retete cu orez, legume fierte sau coapte, carne de pui sau porc, etc.

  • Sos de masline in stil mediteranean

    Sos de masline in stil mediteranean

    Bun pentru o gama larga de retete, carora le da o savoare de inspiratie mediteraneana, este un sos usor de pregatit acasa, pentru care veti folosi masline mari, aromate si delicioase.

  • Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.

  • Sos cu lamaie si avocado

    Sos cu lamaie si avocado

    Un sos delicios, cu note exotice, pentru salate si peste, dar si pentru o portie de legume gratinate sau fierte.

  • Sos cald de ananas

    Sos cald de ananas

    Bun pentru deserturi diverse, inghetata, placinte sau, de ce nu, pentru o da note exotice, tropicale, unei bucati de carne de pui sau porc, este un sos relativ usor de pregatit, dulce si aromat. Poate fi folosit ananas proaspat sau pentru o aroma mult mai dulce ananas la cutie.

  • Sos de portocale

    Sos de portocale

    Un sos dulce-acrisor pentru salate sau carnea de pui (daca va plac aromele neobisnuite) sau, de ce nu, pe un desert sau o portie de inghetata. Poate fi pregatit si intr-o varianta usor picanta.

  • Vinegreta cu busuioc, parmezan si usturoi

    Vinegreta cu busuioc, parmezan si usturoi

    Un sos pentru salata daca vreti o reteta care aminteste de un pesto de calitate, putand fi folosit si pentru paste sau, de ce nu, legume la cuptor. Poate fi pastrat pentru cateva zile la frigider, intr-un borcan inchis ermetic.

  • Sos cu ghimbir si morcov

    Sos cu ghimbir si morcov

    Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.