Sos asiatic cu ghimbir, soia si zahar brun

Ingrediente:

2 linguri rase ghimbir tocat marunt
½ cana sos de soia
2 linguri otet de orez
2 linguri zahar brun
2 linguri cu varf ceapa tocata
(optional) 2-3 fulgi de chili

Mod de preparare: amestecati bine sosul de soia cu ghimbirul si otetul de orez. Separat se caramelizeaza zaharul brun pe foc mic spre mediu, amestecand tot timpul, si se toarna deasupra amestecul de soia, ghimbir si otet atunci cand zaharul a inceput sa se inchida la culoare. Se lasa pana incepe sa fiarba (zaharul se va topi complet) si se ia de pe foc, adaugand ceapa tocat si fulgii de chili. Se lasa putin la racit si se foloseste cald.

Foto: freepik.com

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos cu ghimbir si morcov

    Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez

    Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.


Warning: fopen(cache/c237801f5cb096e145ede0b98f8a6db9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139