Sos cu ghimbir si morcov

Ingrediente:

250 g morcov curatat si taiat cubulete
150 g ceapa alba sau rosie, tocata marunt
1-2 linguri ghimbir curatat si tocat
1 lingura zahar
¼ cana sos de soia
¼ cana otet de orez
½ lingurita sare
½ cana ulei
 
Mod de preparare: puneti in blender morcovul si ceapa, ghimbirul, zaharul si sosul de soia, adaugati otetul de orez si sarea, mixand totul la viteza mare. Se adauga treptat si uleiul, in portii mici, mixand de fiecare data pana cand aveti o compozitie omogena, un sos consistent si omogen. Se foloseste imediat sau se poate pastra pentru 5-7 zile la frigider intr-un recipient inchis ermetic.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Sos usor picant cu ghimbir si usturoi

    Un sos cu influente asiatice, cu gust puternic si putin picant, bun pentru o gama larga de retete din carne de pui, porc, legume sau peste.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Sos cu ghimbir si soia

    Un sos de inspiratie asiatica, cu un gust in care se intalnesc aroma picanta a ghimbirului si dulceata amaruie de soia. Bun pentru legume, peste, pui sau carne de vita.

  • Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

    O reteta relativ simpla, dar care se potriveste pentru o gustare de weekend, pentru un desert delicios, alaturi de o cana de ceai sau lapte si, de ce nu, in asteptarea sarbatorilor

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir

    Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.