Sos usor picant cu mustar

O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

Ingrediente:

¼ cana miere
¼ cana maioneza (preferabil de casa)
¼ mustar
1 lingura otet de vin
¼ lingurita piper cayenne (mai mult sau mai putin, dupa gust)
1 praf de sare

Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine cu telul sau cu mixerul vertical mierea, maioneza si mustarul, adaugand si incorporand treptat otetul de vin si un praf de sare. Se pune si piper cayenne – un varf de lingurita sau mai mult pentru cei care vor o aroma picanta – si se foloseste imediat.

Foto: pixnio.com

Articole asemănătoare

  • Sos usor picant cu ghimbir si usturoi

    Un sos cu influente asiatice, cu gust puternic si putin picant, bun pentru o gama larga de retete din carne de pui, porc, legume sau peste.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos usor picant cu usturoi, ardei iute si coriandru

    Un sos cu o culoare intensa, proaspata, gust puternic, putin iute, perfect pentru orice friptura, peste o portie de paste sau orez.

  • Sos pentru friptura cu bere bruna, chimen si boabe de mustar

    Un sos cu mustar, bere si chimen pe care il puteti pregati acasa si care foarte probabil va fi mai bun decat variantele pe care le puteti cumpara. Perfect pentru fripturi, carnati, gratar sau ca baza pentru a marina carnea inainte de gatire.