Sos usor picant cu mustar

O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

Ingrediente:

¼ cana miere
¼ cana maioneza (preferabil de casa)
¼ mustar
1 lingura otet de vin
¼ lingurita piper cayenne (mai mult sau mai putin, dupa gust)
1 praf de sare

Mod de preparare: intr-un bol se amesteca bine cu telul sau cu mixerul vertical mierea, maioneza si mustarul, adaugand si incorporand treptat otetul de vin si un praf de sare. Se pune si piper cayenne – un varf de lingurita sau mai mult pentru cei care vor o aroma picanta – si se foloseste imediat.

Foto: pixnio.com

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

    O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.

  • Sos usor picant cu ghimbir si usturoi

    Un sos cu influente asiatice, cu gust puternic si putin picant, bun pentru o gama larga de retete din carne de pui, porc, legume sau peste.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos usor picant cu usturoi, ardei iute si coriandru

    Un sos cu o culoare intensa, proaspata, gust puternic, putin iute, perfect pentru orice friptura, peste o portie de paste sau orez.