Sos usor picant cu usturoi, ardei iute si coriandru

Ingrediente:

2 legaturi mari de coriandru
6-7 catei de usturoi
½ ceapa rosie
1-2 ardei iuti verzi (fara seminte pentru un gust mai putin iute)
¼ cana otet alb
¼ cana apa
1 varf de lingurita sare
piper negru macinat

Mod de preparare: se spala si se taie mare coriandrul, care se pune apoi in blender. Se adauga ceapa rosie tocata, usturoiul taiat marunt, otetul, ardeiul verde, apa, sarea si putin piper, mixand totul foarte bine. Cand sosul este fin, omogen, se gusta si se mai adauga putin ardei iute daca este nevoie, apa sau sare. Se poate folosi imediat sau se pastreaza pentru cel mult 10 zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure

    O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.

  • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

    Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.

  • Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute

    La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.

  • Cocktail picant cu rom si ardei iute

    O combinatie indrazneata in care feliile de ardei iute (ideale pentru cei care vor o bautura cat mai picanta) completeaza aroma de rom, sucul de limeta si notele exotice de scortisoara.

  • Smoothie picant cu ardei gras

    Arata la prima vedere ca un Bloody Mary, dar este o bautura fara alcool, sanatoasa, cu multa vitamina A si antioxidanti, gata sa ofere corpului un plus de energie. Se serveste fara gheata pentru a simti mai bine gustul legumelor si se poate prepara fara ardei iute, daca preferati o varianta dulce.