Sos usor picant cu usturoi, ardei iute si coriandru
Ingrediente:
2 legaturi mari de coriandru
6-7 catei de usturoi
½ ceapa rosie
1-2 ardei iuti verzi (fara seminte pentru un gust mai putin iute)
¼ cana otet alb
¼ cana apa
1 varf de lingurita sare
piper negru macinat
Mod de preparare: se spala si se taie mare coriandrul, care se pune apoi in blender. Se adauga ceapa rosie tocata, usturoiul taiat marunt, otetul, ardeiul verde, apa, sarea si putin piper, mixand totul foarte bine. Cand sosul este fin, omogen, se gusta si se mai adauga putin ardei iute daca este nevoie, apa sau sare. Se poate folosi imediat sau se pastreaza pentru cel mult 10 zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute
Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.
-
Smoothie picant cu rosii, piper negru si ardei iute
O bautura pentru cei care vor un suc de rosii cu gust intens, picant, iute, si plina de vitamine.
-
Sos picant cu ardei iute si zahar
Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.
-
Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute
Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.
-
Sos usor picant cu ghimbir si usturoi
Un sos cu influente asiatice, cu gust puternic si putin picant, bun pentru o gama larga de retete din carne de pui, porc, legume sau peste.