Sos usor picant cu ghimbir si usturoi

Ingrediente:

2 catei usturoi, tocati marunt
1 lingura rasa ghimbir tocat
2 linguri suc de lamaie
½ cana sos de soia
2 linguri otet (preferabil de orez)
2 linguri ulei de masline sau susan
1-2 linguri coriandru tocat

Mod de preparare: sosul de soia se amesteca bine intr-un bol cu otetul, usturoiul, coriandrul, ghimbirul si uleiul pana cand aveti un sos fin, omogenizat. La final se pune si sucul de lamaie, amestecand bine cu o lingurita sau preferabil cu mixerul. Se tine la rece, acoperit, pentru cel putin 60 de minute pentru ca aromele sa se amestece. Se poate pastra pentru 48 de ore la frigider.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie

    Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.

  • Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

    Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir

    Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.