Sos picant cu ardei iute si zahar

Ingrediente:

400 grame ardei iute
2 linguri de sare
1 varf de lingurita piper
2 linguri ulei
1/3 cana otet de mere
1 lingurita cu varf zahar sau 1 lingurita miere

Mod de preparare: ardeii se spala, se sterg si se taie bucati mari, fara codite. Se indeparteaza semintele daca vreti un sos mai putin iute sau se lasa pentru nivelul maxim de gust picant. Nu uitati sa purtati manusi si sa nu va atingeti fata sau ochii. Bucatile de ardei iute se pun in blender, se adauga sarea, piperul, uleiul, otetul si zaharul (sau mierea) mixand totul foarte bine, pana cand sosul picant are consistenta dorita. Se poate pastra pentru cel mult 30 de zile la frigider, intr-un recipient ermetic inchis.

Foto: pxfuel.com

Articole asemănătoare

  • Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet

    Un sos iute, aromat, bun pentru o gama larga de preparate, relativ usor de pregatit in casa, si care poate fi pastrat la rece pentru 5-6 luni intr-un recipient inchis ermetic. Folositi soiul de ardei iute care va place, si indepartati semintele pentru ca aroma picanta sa nu fie totusi mult prea puternica.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.