Sos picant cu ardei iute si rosii

Ingrediente:

½ cana ardei iute taiat bucatele
250 g rosii proaspete sau cuburi de rosii din conserva
2 linguri zahar
2 linguri otet de vin
sare, piper negru macinat
1 lingurita busuioc
(optional) 5-6 catei de usturoi, tocati marunt

Mod de preparare: ardeiul iute (soiul preferat sau amestecati, dupa cat de iute vrem sa fie sosul) se pune la fiert pe foc mediu-mare alaturi de rosiile bine coapte taiate cubulete sau din conserva, zahar, otet, putina sare, piper negru, amestecand tot timpul si lasand pana incepe sa clocoteasca. Se reduce focul si se amesteca des pentru urmatoarele 7-10 minute, pana cand sosul scade si se ingroasa putin. Dupa cateva minute se adauga usturoiul si busuiocul, iar totul se pune in blender sau se poate amesteca bine cu un mixer vertical. Se toarna cald inca in borcane sterile, bine inchise, care pot fi pastrate intr-un loc racoros pentru 3-4 saptamani si chiar mai mult.

Foto: pxfuel.com

 

Articole asemănătoare

  • Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii

    Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos picant cu ardei iute, ceapa rosie si otet

    Un sos iute, aromat, bun pentru o gama larga de preparate, relativ usor de pregatit in casa, si care poate fi pastrat la rece pentru 5-6 luni intr-un recipient inchis ermetic. Folositi soiul de ardei iute care va place, si indepartati semintele pentru ca aroma picanta sa nu fie totusi mult prea puternica.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.