Sos picant cu ardei iute si rosii

Ingrediente:

½ cana ardei iute taiat bucatele
250 g rosii proaspete sau cuburi de rosii din conserva
2 linguri zahar
2 linguri otet de vin
sare, piper negru macinat
1 lingurita busuioc
(optional) 5-6 catei de usturoi, tocati marunt

Mod de preparare: ardeiul iute (soiul preferat sau amestecati, dupa cat de iute vrem sa fie sosul) se pune la fiert pe foc mediu-mare alaturi de rosiile bine coapte taiate cubulete sau din conserva, zahar, otet, putina sare, piper negru, amestecand tot timpul si lasand pana incepe sa clocoteasca. Se reduce focul si se amesteca des pentru urmatoarele 7-10 minute, pana cand sosul scade si se ingroasa putin. Dupa cateva minute se adauga usturoiul si busuiocul, iar totul se pune in blender sau se poate amesteca bine cu un mixer vertical. Se toarna cald inca in borcane sterile, bine inchise, care pot fi pastrate intr-un loc racoros pentru 3-4 saptamani si chiar mai mult.

Foto: pxfuel.com

 

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.

  • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

    O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.

  • Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure

    O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.