Sos foarte picant cu ardei iute si miere

Ingrediente:

½ kg ardei iute (de un singur fel sau amestecati)
5-6 catei usturoi
4 linguri otet
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite miere
½ lingurita sare

Mod de preparare: ardeii intregi se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se tin in cuptorul incins pentru 10-12 minute, pana cand sunt putin arsi la suprafata. Se scoate usor codita cu tot cu seminte cand s-au mai racit (se curata cu grija de semintele ramase in interior) si se pun in robot sau blender, adaugand usturoiul, otetul, sucul de lamaie, sarea si mierea. Se mixeaza pana cand aveti o compozitie omogena, fina, cu miros intepator, picant, intens. Se poate pastra intr-un recipient inchis ermetic la frigider pentru 20-30 de zile.

Foto: publicdomainpictures.net


Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.

  • Sos picant cu ardei iute si zahar

    Un sos pentru cei care prefera mancarea picanta, cat mai iute. Veti avea nevoie de 400 grame de ardei iute, de un singur fel sau amestecati, in functie de cat de picant doriti sosul. Si pentru un plus de iuteala puteti lasa si semintele, altfel este mai bine sa le aruncati.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.