Sos foarte picant cu ardei iute si miere

Ingrediente:

½ kg ardei iute (de un singur fel sau amestecati)
5-6 catei usturoi
4 linguri otet
2 linguri suc de lamaie
2 lingurite miere
½ lingurita sare

Mod de preparare: ardeii intregi se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se tin in cuptorul incins pentru 10-12 minute, pana cand sunt putin arsi la suprafata. Se scoate usor codita cu tot cu seminte cand s-au mai racit (se curata cu grija de semintele ramase in interior) si se pun in robot sau blender, adaugand usturoiul, otetul, sucul de lamaie, sarea si mierea. Se mixeaza pana cand aveti o compozitie omogena, fina, cu miros intepator, picant, intens. Se poate pastra intr-un recipient inchis ermetic la frigider pentru 20-30 de zile.

Foto: publicdomainpictures.net


Articole asemănătoare

  • Sos dulce-picant cu ardei gras si ardei iute

    Unul dintre cele mai simple sosuri pentru cei care prefera aromele picante, intens si puternic, alaturi de dulceata zaharului si notele proaspete de ardei gras rosu. Pentru un sos mai putin picant curatati cu grija ardeiul iute si aruncati semintele. Cum are mult zahar nu este recomandat celor care vor sa slabeasca.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.

  • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

    O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.