Sos picant cu ardei iute si usturoi

Ingrediente:

50 g ardei iuti rosii, proaspeti sau uscati
8-10 catei de usturoi
½ cana ulei de floarea soarelui
1 varf de lingurita sare
1 lingurita zahar
1-2 frunze dafin
1 bucata anason stelat
cateva boabe piper negru

Mod de preparare: alegeti soiul de ardei iuti preferat, cantarind aproximativ 50 de grame dupa ce au fost curatati (fara seminte si codite). Se recomanda sa purtati manusi pentru a va proteja mainile. Ardeii iuti se pun in blender, se adauga usturoiul si totul se marunteste pana cand aveti o pasta destul de fina, cu aroma intensa, picanta. Puneti la incins uleiul pe foc mic spre mediu intr-un wok sau o cratita putin adanca, alaturi de zahar, dafin, anason, sare si piper. Dupa cateva minute se adauga treptat pasta de ardei iute si usturoi, reducand focul si amestecand tot timpul pana cand sosul se inchide putin la culoare, eliberandu-si aromele. Se opreste focul, iar sosul se lasa la racit inainte de a-l transfera intr-un borcan curat, inchis ermetic. Se tine intr-un loc racoros. 

Foto: publicdomainpictures.net
 

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos dulce-picant cu ardei iute si otet

    O reteta pentru un sos in care gustul dulce intalneste iuteala ardeilor (alegeti soiul preferat). Perfect pentru cei care prefera mancarea picanta si care vor o schimbare fata de sosurile clasice. Gata in scurt timp, poate fi pastrat la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 saptamani.

  • Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

    O reteta picanta si aromata, care poate fi mai iute sau mai putin iute, dupa gust, cu ardei, rosii, verdeata si aroma aparte a busuiocului. Este un sos ce poate fi folosit pentru carne, legume sau chiar pentru o portie de paste.

  • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

    Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.