Sos picant cu ardei iute, rosii, busuioc

Ingrediente:

3-4 ardei iuti (sau mai multi, dupa gust)
1 ceapa medie
4-5 catei de usturoi
2 linguri bulion sau sos de rosii
2-3 frunze busuioc
1 lingura patrunjel tocat
2-3 rosii bine coapte
½ cana ulei
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: se toaca mare rosiile, ceapa, ardeiul iute (fara seminte si nervurile interioare). Se pun toate in blender, adaugand usturoiul tocat, putin piper, busuiocul si patrunjelul, bulionul sau sosul de rosii, mixand totul foarte bine cu toata cantitatea de ulei. Se gusta si apoi sosul se pune la fiert pe foc mic spre mediu, fara capac, amestecand des. Se lasa pe foc pentru 12-15 minute, se condimenteaza la final cu putina sare si putin piper, apoi se poate servi sau se poate pastra dupa ce s-a racit intr-un recipient inchis ermetic, in frigider. Poate fi mai picant sau mai dulce (cu mai mult sau mai putin ardei) dupa gust.

Foto: piqsels.com

Articole asemănătoare

  • Tratamente si solutii naturiste cu ardei iute

    Poate fi folosit in regimul de slabire daca va plac preparatele iuti, pentru ca ardeiul iute mancat des ajuta organismul sa arda mai usor grasimile, un ajutor esential atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus.

  • Cocktail picant cu grepfrut, coniac si pudra de ardei iute

    Cu un plus de aroma picanta de la pudra de ardei iute, acest cocktail aduce impreuna gustul de grepfrut si cel de coniac intr-o combinatie cu note tropicale.

  • Cocktail de vara cu gin, castravete si fulgi de ardei iute

    La prima vedere este un cocktail racoritor pentru zilele calduroase, dar cu iuteala fulgilor de ardei iute gustul final este surprinzator si plin de energie.

  • Smoothie picant cu ardei iute si mango

    Initial gustul este de fructe exotice, dulci, dar apoi se simte iuteala ardeiului, mai mult sau mai putin, dupa gust.

  • Smoothie picant cu ardei gras

    Arata la prima vedere ca un Bloody Mary, dar este o bautura fara alcool, sanatoasa, cu multa vitamina A si antioxidanti, gata sa ofere corpului un plus de energie. Se serveste fara gheata pentru a simti mai bine gustul legumelor si se poate prepara fara ardei iute, daca preferati o varianta dulce.