Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

Ingrediente:

2 linguri mustar
2 linguri suc de lamaie
100 g maioneza
4-5 catei mari de usturoi, zdrobiti
1 lingurita de miere
2-3 fulgi de chili, sfaramati
1 lingurita boia dulce (sau iute, dupa gust)
sare, piper negru macinat
(optional) 1 lingura coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare:  intr-un bol se amesteca bine mustarul cu maioneza (pusa treptat) si sucul de lamaie. Se adauga usturoiul zdrobit si fulgii de chili, boiaua si mierea, amestecand toata compozitia cat mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se presara, pentru mai multa aroma, coriandru proaspat, tocat. Se foloseste imediat.

Foto: depositphotos.com

Articole asemănătoare

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Snitele de soia cu sos de usturoi si rosii

    O reteta delicioasa nu trebuie sa contina neaparat si carne. De aceea, va prezentam o reteta usoara si cu un gust placut: snitele de soia cu sos de usturoi si rosii.

  • Legume la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir

    Pentru o masa care sa cuprinda numai ingrediente naturale si sa fie satioasa, o reteta ideala este cea bogata in substante nutritive. Un asemenea fel de mancare il reprezinta legumele la cuptor cu sos de usturoi si ghimbir.