Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

Ingrediente:

2 linguri mustar
2 linguri suc de lamaie
100 g maioneza
4-5 catei mari de usturoi, zdrobiti
1 lingurita de miere
2-3 fulgi de chili, sfaramati
1 lingurita boia dulce (sau iute, dupa gust)
sare, piper negru macinat
(optional) 1 lingura coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare:  intr-un bol se amesteca bine mustarul cu maioneza (pusa treptat) si sucul de lamaie. Se adauga usturoiul zdrobit si fulgii de chili, boiaua si mierea, amestecand toata compozitia cat mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se presara, pentru mai multa aroma, coriandru proaspat, tocat. Se foloseste imediat.

Foto: depositphotos.com

Articole asemănătoare

  • Sos foarte picant cu ardei iute, otet si usturoi

    O reteta pentru un sos de casa foarte picant, pentru care puteti folosi ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, alaturi de putin otet, usturoi si zeama de lamaie. Dupa pregatire se pastreaza la frigider, intr-un borcan bine inchis.

  • Sos simplu cu marar si iaurt

    Un sos gata imediat, cu marar verde si proaspat, aromat, smantana putina lamaie, excelent pentru peste, carne de pui, legume coapte sau, de ce nu, o portie fierbinte de cartofi prajiti. Se foloseste imediat, cat mai proaspat.

  • Sos dulce-picant cu miere, usturoi si ardei iute

    Miere, usturoi, fulgi si pudra de chili, totul pentru un sos cu gust dulce si iute in acelasi timp.

  • Sos picant cu ardei iute, usturoi si sos de rosii

    Un sos picant, foarte picant sau ingrozitor de iute (dupa soiul ardeilor folositi), bun pentru o gama larga de preparate si cu atat mai mult in serile reci de toamna sau iarna. Poate fi pastrat multa vreme in borcane sigilate, intr-un loc intunecos si racoros.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.