Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

Ingrediente:

2 cani de otet de mere
½ cana ketchup sau sos de rosii
2 linguri cu varf zahar brun (sau mai putin, dupa gust)
1 ½ cani apa plata
2 lingurite cu varf sare
1 lingurita cu varf piper negru macinat
½ lingurita fulgi de chili (sau mai mult pentru un gust mai picant)

Mod de preparare: intr-un borcan de dimensiuni potrivite se toarna otetul, se amesteca bine cu ketchup sau sos de rosii, zaharul brun (pana se dizolva), sarea, piperul, fulgii de chili, iar la final se toarna si apa la temperatura camerei (mai putina pentru un sos mai gros). Se amesteca foarte bine, pana cand compozitia este omogena, se inchide ermetic si se tine pentru 24-48 de ore in camara, la racoare, pentru a lasa aromele sa se dezvolte si sa se completeze. Poate fi pastrat la frigider pentru 7-10 zile.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos dulce cu ananas si zahar brun

    Ananasul bine copt este un desert delicios, plin de aroma si gust, iar in aceasta reteta este baza pentru un sos ce poate fi folosit intr-o gama larga de retete de desert (si nu numai).

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia

    Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.

  • Ceai cu portocala si zahar brun

    O reteta simpla pentru o bautura rece, aromata, dulce, perfecta intr-o zi calduroasa.

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez

    Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.

  • Sos dulce-acrisor

    O reteta simpla de sos dulce-acrisor, versatil si interesant alaturi de carne, orez, legume.