Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia

Ingrediente:

2 linguri ketchup
¼ cana zahar brun
¼ cana otet de vin alb sau (preferabil) de orez
1 lingurita sos de soia
2 linguri apa
1 lingurita amidon
(optional) fulgi de chili
(optional) ghimbir ras

Mod de preparare: puneti intr-o craticioara apa, zaharul, ketchupul, sosul de soia si amidonul, otetul, amestecand totul foarte bine cu o lingurita sau preferabil cu un tel. Cand zaharul si amidonul s-au dizolvat complet se pune sosul la incalzit pe foc mediu, amestecand tot timpul pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Puteti adauga fulgi de chili sau ghimbir ras pentru o aroma mult mai picanta. Sosul dulce-acrisor se foloseste imediat, dupa ce s-a racit putin, sau poate fi pastrat intr-un recipient inchis ermetic la frigider, pentru 5-6 zile.

Foto: freeimages.com

Articole asemănătoare