Sos de soia picant

Ingrediente:

4 linguri sos de soia (preferabil mai putin sarat)
1-2 fire ceapa verde, tocate marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingura seminte de susan
1 lingura ulei de susan
1 varf de lingurita chili pudra
½ lingurita piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol se toarna sosul de soia si se amesteca bine cu ceapa si usturoiul tocate marunt, piperul negru si pudra de chili (mai multa sau mai putina, dupa gust). Susanul se prajeste usor intr-o cratita mica, fara ulei, pana cand isi intensifica aroma, apoi se pune in sos. La final se pune si uleiul de susan, se amesteca totul bine si se poate pune pe preparat.

Foto: pickpik.com

Articole asemănătoare

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si sos de soia

    Un sos versatil si aromat, bun pentru friptura de porc, pui, legume coapte, orez, practic o gama larga de retete carora le va da un gust cu adevarat memorabil. Cu fulgi de chili sau un pic de ghimbir proaspat ras ii puteti da note iuti sau picant-asiatice, totul intr-un joc al gusturilor care nu va lasa pe nimeni indiferent.

  • Sos cu bere, ceapa rosie si sos de soia

    Un sos pentru carnea la gratar cu note dulci, intense, consistenta cremoasa si gust puternic. complex, care va schimba radical gustul cu care v-ati obisnuit.

  • Sos de piper negru in stil asiatic

    O reteta de sos de inspiratie asiatica, in care gusturile si aromele se intalnesc pentru ca rezultatul final sa fie dens, delicios, perfect pentru o gama larga de preparate, de la peste si vita sau porc la legume coapte sau fierte.

  • Cocktail cu sos de soia, bere si suc de rosii

    O bautura in care gusturile picante, de inspiratie asiatica, sunt temperate de sucul de rosii si bere.

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez

    Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.