Sos cu bere, ceapa rosie si sos de soia

Ingrediente:

2 cepe rosii, mari, taiate rondele subtiri
1 lingura cu varf unt
2 cani ketchup
3-4 catei mari de usturoi, tocati
3 linguri zahar brun
2 linguri sos de soia
2 linguri sos Worcestershire
2 linguri suc de lamaie
1 lingura otet de vin rosu
½ cana bere blonda sau bruna

 

Mod de preparare: ceapa se caleste putin in untul incins, se toarna usor berea la temperatura camerei, se amesteca si se lasa pe foc mic spre mediu pentru 15-20 de minute, pana cand alcool se evapora, iar ceapa s-a inmuiat bine. Se adauga zaharul, usturoiul, sosul de soia si cel Worcestershire, ketchupul, otetul si sucul de lamaie, amestecand bine toata compozitia. Se mai lasa sa fiarba pentru 15-20 de minute, pe foc mic spre mediu, pana cand se ingroasa. Se foloseste imediat sau se poate pastra la rece, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 10-12 zile.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos cu ghimbir si morcov

    Un sos de inspiratie asiatica, cu note picante de ghimbir, dulceata morcovilor, cu note de soia si otet de orez. Bun pentru a transforma o salata de cruditati, o farfurie cu legume sotate sau coapte, carnea de pui prajita sau pane.

  • Sos dulce-acrisor cu zahar brun si otet de orez

    Un sos cu otet de orez, putin sos de soia si amidon, foarte bun pentru orice reteta de inspiratie asiatica, fie ca este vorba de un bol de orez cu ou, fie de carne de porc, pui sau peste.

  • Sos de soia picant

    Avand la baza un sos simplu de soia de buna calitate, este o reteta pentru un amestec relativ usor de pregatit, cu gusturi si arome exotice, asiatice, bun pentru feluri de carne, legume fierte sau coapte, paste (preferabil de orez).

  • Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate

    Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.

  • Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine

    Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul. Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.