Tort frantuzesc cu frisca si dulceata de visine

 Un desert cu un gust deosebit si nelipsit de la aniversari si evenimente speciale este tortul.

Va sugeram sa pregatiti tortul frantuzesc cu frisca si dulceata de visine.


Ingrediente necesare:

Pentru blat:

160 g unt

160 g zahar pudra

4 oua

160 g migdale

coaja rasa de lamaie

un varf de lingurita de cuisoare

un varf de lingurita de scortisoara

160 g cacao

80 g faina


Pentru umplutura:

300 g frisca

dulceata de visine


Pentru ornat:

frisca

dulceata de visine


Se realizeaza astfel:

Untul se freaca spuma.

Apoi se adauga treptat zaharul pudra.

Se pun si cele 4 galbenusuri.

La pasta rezultata se adauga migdalele pisate.

Se pune si putina coaja rasa de lamaie.

Se adauga si cuisoarele pisate.

Se presara si scortisoara.

Apoi se pune cacaua si faina.

Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma.

Compozitia obtinuta se imparte in doua.

Ambele parti se coc separat la cuptor, la foc moale, vreme de 30 de minute.

Inainte de a pune compozitia in tavi, acestea se ung bine cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Cand se racesc blaturile, se umplu cu frisca si dulceata de visine.

Apoi tortul se imbraca in frisca si se decoreaza cu dulceata de visine.

Se serveste de indata ce este gata.

Sursa foto

Articole asemănătoare