Prajitura cu banane si sos de caramel

 Puteti descoperi o prajitura cat se poate de delicioasa pentru intreaga familie daca preparati prajitura cu banane si sos de caramel.


Ingrediente necesare:

150 g biscuiti crocanti

3 banane

300 ml frisca lichida

150 g unt

400 ml lapte condensat

200 g zahar brun

 

Cum se realizeaza:

Cu facaletul se sfarama biscuitii.

Apoi se pun intr-un castron.

Peste acestia se pune untul topit (50 g).

Se amesteca bine.

Intr-o tava se pune acest amestec presat.

Apoi se lasa la rece timp de 15-20 de minute.

Zaharul se pune la topit.

Cand s-a topit, se adauga 100 g de unt.

Se lasa sa fiarba pana ce untul este topit.

Apoi se adauga laptele condensat.

Se mai lasa amestecul la fiert pana se ingroasa.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Peste amestecul de biscuiti cu unt din tava se pun rondele de banane.

Apoi se toarna sosul rezultat de caramel.

Se intinde bine.

Se lasa la rece minim 30 de minute inainte de servire.

Apoi se orneaza cu frisca si se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare