Lasagna cu branza si sos de smantana

Daca vreti sa va surprindeti invitatii cu un preparat apetisant pregati-le reteta de lasagna cu branza si sos de smantana iar succesul va fi garantat.

 Ingrediente:

12 foi de lasagna cu spanac, fierte


Pentru umplutura:

20 bilute de mozzarella

400 g rosii cherry, taiate in jumatati

190 g branza afumata Cedar, rasa

370 g branza feta, faramitata

3 linguri de pesto

frunzulite de busuioc


Pentru sos:

300 g smantana cu 30 % grasime

1-2 lingurite de sare de mare cu ierburi aromatice

1/2 lingurita de piper proaspat macinat


Se prepara astfel:

Mai intai se incinge cuptorul.

Se pregateste sosul, amestecand toate ingredientele necesare.

Un vas termorezistent se unge cu 1/3 din sosul preparat.

Peste sosul din vas se pun 3 foi de lasagna.

Apoi se presara branza feta faramitata.

Se stropeste cu pesto.

Se mai pun 3 foi de lasagna.

Peste acestea se rade branza Cedar.

Se mai pun 3 foi de lasagna.

Se presara bilutele de mozzarella.

Se pun si rosiile cherry, taiate in jumatati.

Se pun iar ultimele 3 foi de lasagna.

Se toarna sosul ramas pe toata suprafata foilor.

Se mai presara cateva rosii cherry.

Se da la cuptor.

Se lasa timp de 20 de minute.

Cand este gata, lasagna se serveste decorata cu frunzulite de busuioc.

Sursa foto

Articole asemănătoare