Paste delicioase. Spaghete cu sardine si sos de rosii

 O mancare speciala si plina de gust este reteta de spaghete cu sardine si sos de rosii.

Sardinele sunt recomandate in alimentatie pentru sanatate, deoarece contin acizi grasi Omega-3, dar si calciu.


Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

400 g spaghete

1 lingura de ulei de masline

2 catei de usturoi

1 praf de fulgi de chili

225 g de rosii din conserva

2 conserve de sardine in sos tomat, fara piele si oase (95 g fiecare)

100 g de masline negre, fara samburi

1 lingura de capere

1 mana de patrunjel proaspat tocat


Se realizeaza astfel:

Se pun la fiert spaghetele in apa cu putina sare.

Cat se fierb acestea, se prepara sosul separat.

Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie.

Apoi se pune usturoiul tocat la prajit timp de 1 minut.

Se pun si fulgii de chili.

Se adauga si rosiile tocate din conserva.

Se pun si conservele de sardine, maruntind pestele cu o lingura de lemn.

Se lasa cateva minute pe foc.

Apoi se pun maslinele taiate in felii mari si caperele scurse.

Se pune aproape tot patrunjelul.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Pastele fierte se scurg de apa.

Se pun in sosul preparat.

Se amesteca, adaugand putina apa de la fierberea pastelor, daca este sosul prea gros.

Se pun in farfurii, decorate cu patrunjel verde presarat.

Spaghetele cu sardine se servesc imediat, calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare